Al
eppozepen word

   
oo

aurierolie. Deze traditie wordt van generatie op generatie door gegegeven zodat ook heden de zeep nog net gemaakt wordt als in de 8e eeuw
.


volg Anthťmis opbeschrijvingen
etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basisoliŽn
basisoliŽn A t/m Z
basisoliŽn info
toepassingenprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijtinfo plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen


disclaimer

   
ALEPPO ZEPEN
de oudste cosmetica ter wereld


HALAB, is op Damascus na de grootste stad van SyriŽ. De Italianen gaven deze stad de europese naam ALEPPO. Het is een dynamische handels- en industriestad die zijn oorsprong heeft in oud babylonische tijden.

Toentertijd was de stad een middelpunt van belangrijke karavaanwegen en handelsrouten. Van hieruit werden goederen naar AnatoliŽ en het Middellandse Zeegebied getransporteerd.

Aangetrokken door deze uitgebreide handel, vestigden zich ook allerlei bedrijfjes, waaronder zeepzieders, zich in en rond de stad.
In het begin van de 15e eeuw werd de handel tussen Iran en Europa door gevechten tussen Osmanen en Timuriden onderbroken en kon Aleppo de profitabele handel in zijde tussen Italiaanse steden en Noord-Iran naar zich toe trekken.


Ook in de 16e eeuw zette deze groei zich door en kon de stad nieuwe markten in klein- AziŽ veroveren en de handel met Europa intensiveren. Vooral Italiaanse handelshuizen vestigden zich in Aleppo.

Hoewel de stad in de loop van de 18e eeuw aan belangrijkheid verloor is het nog steeds een belangrijk handelscentrum en heeft de grootste en beroemdste soek van de oriŽnt, met een lengte van 12 km. Naast Cairo en Istanboel behoort Aleppo nog steeds tot de grootste handelsmetropolen van het nabije Oosten.


Door de uitstekende handelsverbingen kon de zeepziederij in Aleppo uitgroeien tot een belangrijke industrie met vele familiebedrijfjes.

Hoewel zeep al veel langer bekend was, de FoeniciŽrs ontwikkelden waarschijnlijk in noord-Syrie voor het eerst vloeibare zeep, werd de eerste vaste zeep uit Olijfolie rond 800 in Aleppo geproduceerd.

Aan de productiemethode is in de loop der eeuwen maar weinig veranderd, ook heden wordt de zeep nog met de hand vervaardigd aan de hand van recepten die van generatie op generatie doorgegeven werden.

Door de kruistochten werd de Olijfoliezeep in het gehele Middellandse Zeegebied beroemd. Al in 1200 werden de zepen in Spanje en later in ItaliŽ nagemaakt. In de 15e eeuw ontstond in Marseille naar voorbeelden uit Aleppo ook een Olijfzeep industrie.

ALEPPO zeep is echter een eenmalig product omdat het nog steeds met natuurlijke stoffen geproduceerd wordt. Kleurstoffen, synthetische aroma`s en stabilisators zijn voor de zeepzieders uit Aleppo uit den boze en kunnen in de antieke productieproces niet toegepast worden.

De combinatie van geschiedenis, grondstoffen en productiemethode maakt Aleppozeep tot een uniek product wat door veel mensen, zeker met huidproblemen, zeer gewaardeerd wordt. Door de 100% natuurlijke samenstelling is Aleppozeep biologisch volkomen afbreekbaar.hier kunt u Aleppo zepen kopen !
   

Anthťmis webshop
Aleppo zepen
Olijfoliezeep
Groene theezeep
SchwarzkŁmmelzeep
Rozenzeep
haarwaszeep
mineralenzeep
Granaatappelzeep
gastenzeepjes
luxe zepen


welke olie voor welke kwaal

   
Aleppozeep.htm - laatste wijziging zondag 27 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden - info@anthemis.nl

disclaimer