oo

beschrijvingen
etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends

insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
boeken
recepten


basisoliŽn
basisoliŽn A t/m Z
basisoliŽn info
toepassingenprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijtinfo plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen
zeepaanbiedingdisclaimer

   
ALEPPO ZEEPZIEDERS
produceren unieke zepen uit Olijfolie


  Aleppozeep kan alleen in de koele maanden van december tot maart geproduceerd worden. Het eenvoudige procťdť werd sinds honderden jaren nauwelijks veranderd. Olijfolie wordt in een grote ketel gemengd met in water opgeloste natriumcarbonaat. Vroeger werd dit gewonnen uit de as van een woestijnplant de Salsola kali, Loogkruid, maar tegenwoordig wordt industriŽle soda gebruikt.
Het mengsel wordt tot ruim 200į C verhit en zo lang geroerd tot de Olijfolie volledig in glycerine is veranderd. Kort voor het beeindigen van het proces wordt Laurierolie toegevoegd en de verzeping tot stoppen gebracht.


De soda-oplossing wordt afgegoten en het zeepmengsel wordt zolang met schoon water gespoeld tot deze loogvrij is.
De massa blijft nog enige tijd in de ketel om te ontwateren en af te koelen. Dan wordt de nog warme groene pasta, gelijkmatig verdeeld, op de speciaal voor dit doel geprepareerde vloer van de zeepziederij, gegoten om enige uren uit te harden. Met een snijmachine wordt de ruwe zeep dan in vierkante blokken gesneden en van een firmastempel voorzien. Zoals een goede wijn moet rijpen, moet ook de zeep voordat ze in de handel komt minstens 6 maanden rijpen.
 

zeep snijmachine
 
de zeepplaat wordt in repen gesnedenverse zeepblokken worden
Het oppervlak van de olijfgroene zeep oxideert door drogen tot de typische okergele kleur. De ouderdom van de zeep is aan de dikte van de korst te herkennen, het binnenste blijft groen.
voorzien van firmastempel


De gesneden en gestempelde zepen worden zorgvuldig opgestapeld in speciale goed beluchte gewelven. Dit stapelen is zeer arbeidsintensief omdat tussen de stukken voldoende ruimte moet zijn opdat de zeep goed kan uitharden.
 


Door de 100% natuurlijke samenstelling is Aleppozeep biologisch volkomen afbreekbaar. Zij is geschikt voor ieder huidtype ook voor baby`s. De Olijfolie reinigt en voedt de huid zonder deze te irriteren of uit te drogen. De huidfuncties worden ondersteund omdat de onverzadigde vetzuren van de Olijfolie veel overeenkomst met het huidsebum vertonen. De Ph-waarde ligt bij 8-9 en stimuleert de huid afvalstoffen af te scheiden. De toegevoegde Laurierolie geeft de zeep antiseptische, versterkende en stimulerende eigenschappen.


TIPS voor het gebruik van Aleppo zepen

MOTTEN hebben een hekel aan de geur van Aleppozeep, bewaar daarom een stuk zeep in de klerenkast.

VLEKKEN kunnen met Aleppozeep uitgewassen worden, ook geschikt voor gevoelige weefsels. Vroeger gebruikten zijdehandelaren deze zeep om vlekken uit kostbare gewaden te verwijderen.

INSECTENSTEKEN, de pijnlijke of jeukende plekken met bijna droge zeep inwrijven.

ASTMA of bronchitis; een bad met Aleppozeep, 20-30 minuten, verwijdt de bronchiŽn en verlicht zo de ademhaling.
  NEURODERMITIS en andere huidproblemen. Dagelijks uitsluitend met Aleppozeep reinigen en goed afspoelen. Daarna eventueel de gebruikelijke crŤme aanbrengen. Bij consequent gebruik zal de jeuk beduidend minder worden.

SCHEREN van een gevoelige huid. Aleppozeep goed nat maken en de huid inzepen. Na het scheren goed afspoelen en geen after-shave gebruiken.

AKNE het gezicht `s-morgens en`s-avonds met Aleppozeep inzepen. 2-4 minuten laten inwerken, dan goed afspoelen.hier kunt u Aleppozeep zepen kopen !
   
http://www.anthemis.nl/sitemapA.htm


Olijfoliezeep
Kamillezeep
SchwarzkŁmmelzeep
Rozenzeep
haarwaszeep
kleizeep
Zhenobyazeep
gastenzeepjes
luxe zepen


welke olie voor welke kwaal
   
Aleppozeep.htm - laatste wijziging zondag 27 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden - info@anthemis.nl

disclaimer