oovolg Anthťmis opbeschrijvingen
etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends

insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basisoliŽn
basisoliŽn A t/m Z
basisoliŽn info
toepassingen

haar verzorging
huid verzorging

hydrolaten

zalven
gels


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
Magnesium olieinfo plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen


disclaimer

   De CMD Minerallijn is bijzonder goed geschikt voor de verzorging van een veeleisende, onzuivere, vette of gecombineerde huid. De mineralen uit het originele krijt van de Krijtrotsen van RŁgen hebben een balancerend effect op de huid. Ze reguleren de sedumproductie en het vochtgehalte en stimuleren de doorbloeding.

De produkten ondersteunen het elektrolytische evenwicht van de cel. Door deze eigenschap heeft de verzorgingslijn eveneens een positieve werking op de vochtarme huid.

Om goed te functioneren moeten de individuele cellen voorzien worden van energie in de vorm van vetzuren, water, zuurstof en sporenelementen. Dit gebeurt door elektrolyse. Elektrolieten zijn ionen van zouten die met het voedsel of door de huid opgenomen worden.

De belangrijkste ionen zijn die van natrium, kalium, calcium, magnesium, chloride en fosfaat. Zij zijn opgenomen in het cytosol, het celvocht dat voor het functioneren van een cel onontbeerlijk is.
Genoemde ionen zijn vooral belangrijk voor het elektrolitisch evenwicht van de cel en spelen een prominenete rol bij het reguleren van de osmotische druk.
 
als sneeuw ...

RŁgener krijt is het enige sneeuwwitte en zuiverste krijt wat gevonden wordt
Het RŁgener Krijt in de Mineral verzorgingslijn stimuleert en ondersteunt de hierboven omschreven elektrolytische functie van huidcellen.
De produkten stellen de cellen in staat meer vocht vast te houden waardoor de stofwisseling verbeterd wordt. Dit resulteert in een betere doorbloeding en een gladde, gezonde hui
d.
een folder kunt u
hier downloadend.


verzorging gezichtshuid met Mineral produkten
Krijt heeft een diep reinigende werking, versterkt het bindweefsel en vermindert ontstekingen. Krijt is daarom een uitstekende verzorging voor de vette, onreine huid met ontstekingen of de vochtarme gemengde huid. Een verzorging met krijt droogt de huid niet uit, werkt terugvettend en brengt bij regelmatig gebruik de vocht/vet verhouding van de huid in balans.

De matte teint wordt frisser en de huid elastischer. Begin de verzorging met een wekelijkse peeling zodat de werkstoffen van de verzorgende produkten goed in de huid kunnen dringen.
gezichtsreiniging - peeling:
1 theelepel krijt en 1 theelepel water Ī 2 minuten met cirkelende beweging in de gezichtshuid masseren. Aansluitend afspoelen met lauwwarm water. De huid voelt nu heel zacht aan en heeft een heldere frisse teint.

Een aansluitende massage helpt bij het ontslakken. Verzorgende stoffen kunnen nu goed opgenomen worden. Neem een peeling minstens 1x in de twee weken.
 


Een goede reiniging is voor de vette huid van het allergrootste belang, een schone huid is minder ontvankelijk voor ontstekingen. De teint is vaal, de poriŽn grof. De huid heeft een vettige glans, is stug, sterk verhoornd en produceert teveel talg.
Puistjes en meeŽters zijn vaak talrijk, dit huidtype kan ook vochtarm zijn huid en in sommige gevallen schilferen. De te gebruiken producten mogen de huid niet teveel uitdrogen, hierdoor kunnen snel irritaties ontstaan. Daarom is de
Mineral Krijtverzorging een uitstekende keuze. Voor
jeugdpuistjes, acne en een extreem vette huid zijn er verschillende andere verzorgingsmogelijkheden.


benodigde Mineral produkten

gezichtcrŤme
8001 - reinigingsmilk 8000 - gezichtsmasker 8002
peelingcrŤme
8003 of puur krijt 8050 - krijtzeep 8006

dagelijkse verzorging

Iedere huid is blij met een schoonmaakbeurt aan het begin van de dag, ook als de avond ervoor het gezicht goed is gereinigd. `s Nachts vinden er namelijk belangrijke herstelwerkzaamheden plaats waarbij de huid afvalstoffen uitscheidt, die dan `s ochtends verwijdert moeten worden.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat reinigingsmelk op. Wrijf daarmee in ronddraaiende bewegingen, op die manier wordt de huid goed schoon en gelijk een beetje gemasseerd. Begin bij de hals, neem een nieuw watje en doe dan het gezicht.
Werk steeds van beneden naar boven, dus eerst de kin, dan de wangen en het voorhoofd. Neem meermaals een schoon watje, zolang tot het watje schoon blijft. Spoel het gezicht en hals goed af met lauwwarm water.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Breng een dun laagje crŤme aan, neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en verdeel dit zacht over het gehele gezicht. Doe dit ook weer van beneden naar boven en vanaf bovenkant neus zijwaarts over het voorhoofd. De moisturizer dient ook ter bescherming tegen ontstekingen.

Gebruik uitsluitend make-up die geschikt is voor de vette huid. Wacht 10-15 minuten voordat u de make-up aanbrengt

dagelijks
`s avonds
  Eventuele oogmake-up verwijderen met een beetje Amandelolie of met een beetje crŤme.

masker 1-2x per week
peeling 1-2x per twee weken
  Voor dit huidtype is het regelmatig (minimaal 1x per week) gebruik van een masker heel erg belangrijk. Krijtmaskers hebben een gunstige invloed op de conditie van de huid. Een masker stimuleert de doorbloeding en het vermogen vocht vast te houden, eveneens reguleert het krijt de talgproductie.
TIP bedek de ogen met een wattenschijfje gedrenkt in Algenmaceraat.
Reinig de huid eerst met reinigingsmilk en breng dan het masker of de peeling aan. Laat dit afhankelijk van de gevoeligheid van de huid tussen de 15 en 20 minuten inwerken. Goed afspoelen met lauwwarm water en droog deppen, dan de crŤme aanbrengen.


lichaamsverzorging vette huid

Deze behandeling voor een vette onreine huid en verstopte poriŽn stabiliseert de talgproductie en maakt de huid gladder. Neem minimaal 1x per week een krijtbad. meng 500-1000 gram krijt met 1 liter water, naar behoefte kunt u 1-2 druppels etherische olie naar keuze toevoegen. Voeg dit mengsel toe aan het warme badwater en baad minstens 20 minuten. Na het baden het lichaam droog deppen en inmasseren met Mineral bodylotion
OF
Neem regelmatig een krijt
bodymasker. Maak een krijtpasta en breng dit met een spatel op het gehele lichaam aan. 30-45 minuten laten inwerken en met warm water goed afspoelen. Na de behandeling 15-30 minuten rusten.

Gebruik voor het dagelijkse wassen of douchen
krijtzeep of Neutral douchegel, dep het lichaam droog en breng de bodylotion aan. Droge, ruwe plekken aan elleboog en knie dagelijks inwrijven met handcrŤme.INCI: Aqua, Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate and Iron Oxides, Simmondsia Chinensis Oil*, C 14-22 Alkylalcohol, C 12-20 Alkylglucoside, Mangifera Indica Seed Oil, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamat, Disodium Cocoyl Glutamat, Phytic Acid, Cetyl Alcohol, Potassium Sorbate, Parfum, Tocopherol, Aroma, Linalool (*Raw materials: certified organic).   INCI: Aqua, Cetearylalcohol, Cetearylglucoside, Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate and Iron Oxides, Prunus Dulcis*, Glycerin, Rosa Canina*, Butyrospermum Parkii*, Alcohol, Avocado Oil Unsaponifiables, Xanthan Gum, Phytic Acid, Potassium Sorbate, Parfum, Tocopherol, Aroma, Linalool (* Raw materials: certified organic)   INCI: Aqua, Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate and Iron Oxides, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearylalcohol, Cetearylglucoside, Glycerin, Rhus Verniciflua Peel Wax, Butyrospermum Parkii Butter*, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Parfum, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis, Tocopherol, Potassium Sorbate, Aroma, Phytic Acid, Linalool. (*Raw materials: certified organic)   INCI: Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil*, Juglans Regia Shell Powder, C14-C22 Alkylalcohol, C12-C20 Alkylglucoside, Persea Gratissima Oil, Mangifera Indica Oil, Glycerin, Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate and Iron Oxides, Alcohol, Rhus Verniciflua Peel Wax, Prunus Amygdalus Dulcis Oil *, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Potassium Sorbate, Parfum, Tocopherol, Phytic Acid, Aroma, Linalool (*Raw materials: certified organic).   INCI: Aqua, Helianthus Annuus*, C14-C22 Alkylalcohol, C12-C20 Alkylglucoside, Persea Gratissima, Mangifera Indica, Calcium Carbonate and Magnesium Carbonate and Iron Oxides, Glycerin, Alcohol, Rhus Verniciflua Wax, Prunus Dulcis*, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Potassium Sorbate, Parfum, Tocopherol, Phytic Acid, Aroma, Linalool (*Raw materials: certified organic).   INCI: sodium palmate, sodium cocoate, aqua, calcium carbonate and magneium carbonate and iron oxides, parfum, glycerin, sodium chloride, sodium gluconate, sodium hydroxide, trisodium dicarboxymethyl alaninate:  contains linalool, geraniol
klik op bovenstaande afbeeldingen voor de gebruikte ingrediŽnten

welke verzorging gebruiken bij:              
  Tea Tree Mineral Sandorini Rio de Coco Neutral Rosť Exclusive Edom
vette huid ja ja ja   ja   ja
normale tot gemengde huid ja ja ja beperkt ja   ja
normale huid ja ja ja ja ja ja ja
normale tot droge huid ja ja ja ja ja ja ja
droge huid   beperkt ja ja ja ja ja
gevoelige huid     beperkt ja ja ja ja
probleemhuid met puistjes ja   beperkt   beperkt beperkt ja
naar allergieŽn neigende huid     beperkt ja ja   beperkt
extreem droge huid, eczeem, psoriasis       beperkt ja beperkt ja
CMD Natuurkosmetika, huidverzorging met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van synthetische ingrediŽnten.  

Voor de produktie van CMD natuurcosmetica wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke, grotendeels plantaardige ingrediŽnten. De gebruikte plantenoliŽn zijn van hoogwaardige kwaliteit en in veel producten afkomstig van biologische teelt.
Minerale olie, uit aardolie gewonnen grondstoffen, synthetische geurstoffen en parabenen zijn uit den boze !

Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen is deze huidverzorging bijzonder goed geschikt voor mensen met een zeer droge of vette huid, allergieŽn en andere huidproblemen.
CMD cosmetica wordt geproduceerd onder controle van het BDIH (keurmerk van Duitse Natuurcosmetica producenten)

  geen gebruik van synthetische geurstoffen, synthetische emulgatoren, minerale oliŽn of uit mineraalolie vervaardigde grondstoffen


   

Anthťmis webshop
natuurlijke huidverzorging zonder minerale oliŽn of parabenen
Rio de CocoMineral krijtserie

Neutral Dode ZeePH-basisch krijtserieRosa MosquetaSandoriniTea Tree verzorging
Nigella balsem

   
/CMDcosmetica/Mineral.htm - laatste wijziging maandag 28 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer