oovolg Anthťmis opetherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten
hydrolaten

therapeutische mengsels
zalven
gelsDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

therapeutische mengsels

insecten verdrijven
info plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen


webwinkel
disclaimer

   
Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.AROMATHERAPIE
zo oud als de mensheid
Al ruim 3000 jaar v.Chr. wisten de Chinezen dat vluchtige oliŽn, die in alle planten en bomen voorkomen, geneeskrachtige eigenschappen kunnen bezitten. De kennis over deze essentiŽle, aromatische of etherische oliŽn verspreidde zich vanuit China naar landen als India, PerziŽ en vooral Egypte. De Egyptenaren waren ware meesters in het toepassen van aromatische oliŽn voor godsdienstige en geneeskundige doeleinden. Van heinde en ver kwamen artsen naar Egypte om deze aromatische geneeskunde te leren. Ook de bekende Romeinse badcultuur maakte veelvuldig gebruik van essentiŽle oliŽn. Heden worden etherische oliŽn niet alleen in de aromatherapie toegepast maar ook op grote schaal gebruikt als smaak- en geurstoffen in voedsel en dranken. Ook worden de oliŽn gebruikt in grondstoffen voor de lak- en verfindustrie


Aromatherapie gebruikt etherische olie, essentiŽle olie of aromatische olie. Lavendel bij slapeloosheid, stress, brandwonden en insectensteken. Tea Tree bij candiasis en EssentiŽle olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant en boom aanwezig is. Etherisch, vluchtig is ťťn van de eigenschappen van de olie. Essentieel, noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant sterft. Aromatisch, omdat de kenmerkende geur van een plant te danken is aan de etherische olie. Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel, wortel of hout komen etherische oliŽn voor. Het doel van deze oliŽn is onder andere het aanlokken van insecten of het verdrijven van parasieten.
Voor het destilleren van een paar druppels aromatische olie zijn grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig. Als voorbeeld: voor het produceren van 1 liter Citroenolie 1500-3000 citroenen, voor 1 liter Lavendelolie 100 kilo bloemen en voor 1 liter Tijmolie maar liefst 400 kilo. Daarom kan een goede kwaliteit nooit erg goedkoop zijn.
Ons assortiment omvat meerdere honderden oliŽn van een uitstekende therapeutische kwaliteit voor een betaalbare prijs. Als extra service leveren wij bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving met toepassingen, ook kunt u als klant via een speciaal emailadres vragen stellen over etherische oliŽn, toepassingen en recepten. Sinds kort is op de site van bijna iedere olie een chemische analyse beschikbaar zodat u zichzelf van onze kwaliteit kunt overtuigen.


* De bronnen waaruit de informatie over de werking van deze olie stamt, zijn de soms duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoekingen en veel tips van gebruikers.
Anthemis aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Al onze etherische oliŽn met prijzen op een rij !
   


vetzuren
recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olieEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie   
aroma.htm - laatste wijziging zondag 27 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden - info@anthemis.nl

disclaimer