naar onze webwinkel >>>  
oo



volg Anthémis op



etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends


Saffraan
Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Sint Janskruid
Slangenden
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vitex
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijn
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje
Zwarte Bes



prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
basis oliën

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën




   
foto`s
Ylang Ylang   Cananga odorata var. genuina
Uona odorantissima
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De wilde Ylang Ylang, Uona odorantissima is een tot 20 meter hoge boom die oorspronkelijk van de Filippijnen stamt en tot de plantenfamilie annonaceae behoort.
De naam Ylang Ylang is door de bevolking die de bloemen oogstte gegeven en betekent ``Bloem der Bloemen``. Heden wordt de gecultiveerde Ylang Ylangboom,
C
ananga odorata var. genuina vooral aangeplant op Madagaskar, Haiti, Sansibar, Sumatra en de Comoren. De gecultiveerde bomen worden door snoeien op struikformaat 3-5 meter gehouden, dit om de bloemen gemakkelijker te kunnen plukken. De bloemen kunnen zachtpaars, roze of geel zijn.
Ze worden in de vroege ochtend met de hand geplukt. Bij later op de dag plukken zou door felle zonneschijn teveel olie door verdampen verloren gaan.

Ylang Ylang of Uona odorantissima etherische olie heilzaam bij hoge bloeddruk.
foto Pixaby.com

In Indonesië en Filipijnen werden Ylang Ylang bloemen samen met Sampaguita bloemen door de oorspronkelijke bevolking gebruikt als versiering bij feestelijke gebeurtenissen.
Ze moesten bij huwelijken en begrafenissen kwade geesten afweren.

In Maleisië dragen de vrouwen graag Ylang Ylang bloemen in het haar. Verse bloemen worden samen met Jasmijn, Roos, Champaca en Pandanus gebruikt bij allerlei festiviteiten. Deze bloemenpracht wordt bij pas getrouwde paartjes op het bed gestrooid. Ook worden enkele bloemen tussen de kleding bewaard.

In Thailand wordt een aftreksel van de bloemen na het baden als lotion gebruikt.

Vooral in Indonesië macereert de autochtone bevolking Ylang Ylang bloemen in Kokosolie en gebruikt dit voor haar-en huidverzorging en tegen koorts en insectenbeten.
In het regenseizoen wordt er een maceraat , Bori-bori, gemaakt met Kurkuma olie om verkoudheid en koorts te voorkomen.

Naast het parfumeren van linnengoed worden de bloemen in verschillende aziatische landen ook gebruikt voor het bereiden van thee, die dan als liefdesdrank wordt beschouwd.

Ylang Ylang olie werd in grote hoeveelheden gebruikt door de Europese parfumindustrie. Tot de eerste wereldoorlog lag het monopolie op Ylang Ylangolie bij de Filipijnen, maar werd dan langzaam verdrongen door olie van de Comoren, Madagaskar en Réunion.

Ylang Ylang bomen bloeien het hele jaar door maar met wisselende opbrengst. Een goed verzorgde boom kan 30 tot 100 kilo bloemen per jaar leveren. De bloemen moeten onmiddelijk na de pluk gedestilleerd worden anders gaat er teveel olie verloren. Men zegt dat de gele bloemen de beste kwaliteit olie leveren.

In tegenstelling tot
Cananga wordt Ylang Ylang in meerdere stappen gedestilleerd en worden er zo verschillende kwaliteiten, over het algemeen 4 fracties, geproduceerd. 1000 kilo bloemen leveren 20 kilo olie van verschillende kwaliteiten.
De totale destillatieprocedure duurt ongeveer 22 uur. Ylang Ylang extra is het eerste destillaat met een destillatietijd van 3-4 uur bij een lage temperatuur. Dit is een zeer bloemig destilaat met een hoog benzylacetaat en linalool gehalte en optimale therapeutische eigenschappen.

Het volgende destillaat(fractie 2) bij hogere temperatuur duurt nog eens 5 uur en levert een wat minder bloemige olie, bekend als klasse I. Gevolgd door klasse II bij een nog hogere temperatuur en een totale destillatietijd (fractie 3) van maximaal 16 uur. Voor klasse III stijgt de temperatuur verder tot dat na 22 uur de destillatie beëindigd wordt (fractie 4) . Alleen klasse extra en I kunnen voor therapeutische doeleinden en smaakstof gebruikt worden.
Klasse II en III zijn geschikt als geurstof voor zepen en wasmiddelen.
Soms wordt een mengsel van de fracties 2, 3 en 4 als Ylang Ylang compleet aangeboden.


Ylang Ylang extra olie is een lichtgele olie met een bedwelmende zoete bloemige geur die lijkt op Jasmijn en Hyacint. Ylang Ylang is ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend. *
De olie wordt traditioneel gebruikt in de huidverzorging en omwille van de geur ook in de parfumerie. Hij maakt o.a. deel uit van Chanel 5 en andere wereldberoemde parfums.

De olie wordt door zijn enigzins op Jasmijn lijkende geur ook wel
`The poor man’s jasmine` genoemd.


Als het niet mogelijk is de bloemen onmiddelijk te destilleren worden ze ook wel gedroogd en gebruikt voor de productie van zeep en insecticide.

Volgens de mening van therapeuten schenkt Ylang Ylang essentiële olie vertrouwen en geborgenheid. De olie zou algemeen koortswerend en weerstand (tegen infecties) verhogend werken, wordt door aromatherapeuten o.a. gebruikt bij; futloos afbrekend haar, onzuivere huid, geirriteerde huid, jeugdpuistjes, broze nagels, licht verhoogde bloeddruk, insectensteken, hypernea, hartkloppingen, shock, depressiviteit, angst, spanning, slapeloosheid, te hoge hartslag, verminderde geslachtsdrift. *
Voorkomt hyper ventilatie.
*
Toevoegen aan massage-olie voor behandeling van menstruatie- of overgangsproblemen. Buik met beide handen in cirkelende beweging masseren.
*
Toevoegen aan huidverzorgende preparaten ter vermindering van de talgproductie.
*
1 druppel op het hoofdkussen bevordert een goede nachtrust.
*
Meerdere aromatherapeuten verwerken Ylang Ylang in massageolie wegens het bloeddruk verlagend effect.
*

psychologisch: Het Ylang-Ylangtype is teleurgesteld in zijn omgeving, vooral in zijn partner. Hij heeft altijd ter goeder trouw willen handelen maar werd niet altijd begrepen. Zijn omgeving was vaak overheersend en veeleisend, waardoor hij onder spanning kwam te staan. Dit type moet proberen meer zelfvertrouwen te krijgen en die uit te stralen naar zijn omgeving.*

psychisch:
Ylang-Ylangolie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op een goede conversatie, begrip en samenwerking. Voor mensen die voortdurend onder stress staan werkt een bad met Ylang Ylang zeer ontspannend.
*

spiritueel: Deze zoet geurende olie roept gevoelens van vrede op en verdrijft kwaadheid. Belangrijk bij meditatie en spirituele activiteiten. Sommige mensen vinden de zoete geur een beetje te veel van het goede, het is dus vaak beter de olie te mengen met Bergamot of een andere Citrus-olie die de geur wat frisser maken en bovendien de kalmerende eigenschappen versterken. *

contra-indicatie: niet toxisch, niet irriterend, de sterke geur kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. niet gebruiken bij zwangerschap of een te lage bloeddruk. kan bij een gevoelige huid soms overgevoeligheid veroorzaken.

mengen met: Ylang Ylangolie is uitstekend te combineren met:
Bergamot, Cassia, Citroen, Costus, Geranium, Ho-blad, Pompelmoes, Lavendel, Mimosa, Neroli, Opopanax, Patchouli,  Perubalsem, Roos, Sinaasappel, Tuberoos, Vetiver.
Voor zinnelijke geuren mengen met Roosgeranium, Scharlei, Sandelhout of Jasmijn.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
futloos en afbrekend haar; 3 druppels Ylang Ylang toevoegen aan een milde neutrale shampoo en hiermee 2 keer per week het haar wassen. *
ontspannend bad; 2 druppels Ylang Ylang, 2 druppels Amyris, 2 druppels Bergamot en 1 druppel Roos mengen met een beetje Honing of room en dit mengsel aan een warm bad toevoegen. *
onzuivere huid en jeugdpuistjes; 3 tot 5 druppels Ylang Ylang in een glas gekookt, afgekoeld water en hiermee de huid deppen. *
broze nagels; 5 druppels Ylang Ylang mengen in een eetlepel Tarwekiem olie en hiermee `s avonds voor het naar bed gaan, de nagels en het nagelbed masseren. *
verdampen: 6 druppels Ylang Ylang in de aromalamp verdrijven een depressieve stemming.*
haarolie (macassarolie): meng 50 gram Cocosolie met 50 gram Palmolie en voeg hieraan 6 druppels Ylang Ylang toe. Gebruik dit als haarverzorging bij broze snel afbrekende haren. *
hartkloppingen: 6 druppels, 1 druppel Lavendel en 1 druppel Neroli toevoegen aan 30 ml. basisolie en hiermee de hartstreek insmeren. *






* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

Anthémis webshop
honderden oliën in therapeutische kwaliteit



recepten


oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/ylang.htm - laatste wijziging maandag 23 oktober 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer