oovolg Anthťmis opbasisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Algenmasker
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado

Babassu
Baobab
Bawchi
Bernagie
Bijenwas

Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Centella
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Cranberryzaad

Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn

Granaatappel
Hazelnoot
Hennep

Jojoba

Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Kokum
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot

Laurierbes
Lijnzaad

Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa

Neem
Neem toepassingen
Nigella

Olijf

Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen

Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem

Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid

Tarwekiem
Teunisbloem

Walnoot
Watermeloen
Wortel

Zonnebloem


Hertshoornolie


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
receptenzepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn

webwinkel

   
foto`s
Chilipeper olie   Capsicum annuum
olie-analyse
Spaanse peper - Cayennepeper / Sanskriet: Marichiphala - Ujjvala / Hindi: Mirch - Hari mirch - Lal Mirch


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Chilipeper, Capsicum annuum, behoort tot de plantenfamilie Solanaceae, nachtschaden, en komt oorpronkelijk uit het Amazonegebied. Het is een ťťnjarige of tweejarige plant met houtige stengels en behaarde bladeren. De rood-oranje glanzende leerachtige vruchten hebben een penetrante geur. Het geslacht Capsicum omvat verschillende vormen van vlezige vruchten die rijk zijn aan vitaminen en worden gebruikt als kruiden of als voedsel. Door de lokale bevolking is uit deze wilde plant duizenden jaren geleden een groot aantal variŽteiten ontwikkeld waaronder o.a. Tabasco, Cayenne Peper, Pimento en Paprika. De wilde vorm is nog te vinden in Colombia.
De Zuid-Amerikaanse Indianen maakten zalven met extracten van de zaden en vruchten om wonden en spierproblemen te behandelen.

Ook in de Indiase volksgeneeskunde werden extracten van de vruchten zowel uitwendig als inwendig gebruikt bij de behandeling van reumatische klachten en gewrichtsproblemen.

Zaden van de
Capsicum annuum werden door Columbus in 1493 meegebracht naar Europa.
De plant werd al snel populair en verloor door gericht telen geleidelijk zijn scherpe smaak en werd tot onze zoete Paprika.

Na de invasie van het Ottomaanse rijk verspreidde de teelt van Paprika zich over de Balkan en het midden-Oosten.
Vooral Hongaarse Paprika`s hebben een uitstekende reputatie.


foto Pixaby.com

Capsicum-olie is eigenlijk geen echte olie maar is in feite het geconcentreerde vloeibare kruid. Dit oleoresin wordt gewonnen door destillatie van de vruchten, 100 kilo vruchten leveren 1 kilo olie. Hij kan o.a. uitwendig worden toegepast in kompressen om de doorbloeding te stimuleren bij de behandeling van pijnlijke gewrichten.
Commercieel wordt de olie gebruikt door de farmaceutische industrie bij de productie van warmte-producerende zalven en crŤmes voor de verlichting van reumatische artritis en pijnen. Het is eveneens een basis voor de productie van pepperspray. Voor de voedingsindustrie is het een belangrijk ingrediŽnt in hete sauzen.

Naar zeggen van aromatherapeuten is Chili-olie een antiseptische en antimicrobiŽle olie met ontstekingsremmende, krampverlichtende en pijnverlichtende eigenschappen. De olie stimuleert de doorbloeding en is een goede ondersteuning bij mentale en lichamelijke uitputting.
*

Gebruik Chilipeper olie nooit puur maar altijd gemengd met een drager olie. In de aromatherapie wordt de olie toegepast bij o.a.; spierpijn, spierkrampen, reumatische klachten, gewrichtsklachten, koude rillingen, verstuikingen, kneuzingen, neuralgie. *
Een paar druppels in een dragerolie geven een uitstekende sport massage olie. Oude kneuzingen en neuralgiŽn kunnen goed behandeld worden met een gel waaraan Chili is toegevoegd.
*

contra-indicatie: voorzichtig gebruiken kan irritaties veroorzaken, oppassen voor ogen en slijmvliezen. niet inwendig en tijdens de zwangerschap gebruiken.

Chilipeper olie lost moeilijk op maar kan in kleine hoeveeelheden met iedere drager olie en alcohol gemengd worden, hier een paar voorbeelden.
reumatische- en spierpijnen: voeg 10 druppels Wintergreen, 10 druppels Terpentijn, 5 druppels Kaneelblad en 5 druppels Chili toe aan 100 ml. Sesamolie en masseer hiermee de pijnlijke plaatsen. *
sport- en spiermassage olie: voeg 10-20 druppel toe aan 250 ml. Zonnebloemolie. Uitstekend voor vermoeide of pijnlijke spieren en als sportmassage. *
artritis: voeg een paar druppels Capsicum olie toe aan 20 ml. Olijfolie en wrijf de pijnlijke gewrichten dagelijks in. Voor een diepere werking het aantal druppel verhogen, pas op voor huidirritaties ** De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.     

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit

recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olieEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie

   
/aromabasis/chilipeper htm - laatste wijziging zaterdag 15 december 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer