Cacaoboom
Theobroma cacao
 
 
 
Om aan de enorme vraag naar Cacaoboter te kunnen voldoen zijn er grote plantages in Indonesië, Nieuw-Guinea, Midden- en Zuid-Amerika, Sri Lanka en de Filippijnen   De onrijpe vruchten van de Cacaoboom zijn groen van kleur en veranderen langzaam, afhankelijk van de Cacaosoort, in geel, rood tot roodbruin.    Na de verovering door de Spanjaarden kwamen de eerste Cacaobonen in 1520 naar Europa.   De Augurkvormige vruchten bevatten 50-60 zaden, deze Cacaobonen bevatten 50-58% vet
 
De Cacaoboom, Theobroma cacao, in cultuur een 4 tot 8 meter hoge boom die tot 60 jaar oud kan worden komt oorspronkelijk uit het Braziliaanse Amazone- en Orinoko gebied.
Uit de bonen wordt door persing een vet (Cacaoboter) en door extraheren met alcohol een Cacao-extract gewonnen.
 

productanalyse


copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer