/


Perilla wordt reeds eeuwen gebruikt in de Traditioneel Chinese-, Ayurvedische-, Japanse- en Aziatische geneeskunde voor allerlei kwalen en kan ŗ volontť gebruikt worden. Ze wordt geperst uit de zaden van de plant Perilla Frutescens en is afkomstig uit China, Birma, Japan en India. Perilla olie wordt daar ingeschakeld om verkoudheden, hoesten, longfunctie en ontstekingen te verbeteren (histamine, thromboxanen, 5-lipoxygenase en prostaglandinen). Fles van 500ml

Perilla verlaagt de allergiemarker IgA

Perilla sterk tegen allergieŽn

Perilla verlaagt seizoensgebonden allergieŽn

Perilla vermindert ontstekingreacties bij diabetis

Perilla helpt bij Astma

Perilla verhoogt weerstand

Perilla vermindert kans op terugkerende mondvliesslijmonsteking

Perilla werkt ontstekingremmend voor de darmen

Perilla is helpende hand bij colitis. Beter dan EPA of DHA.

Perilla werkt ontstekingsremmend en helpt tumoren tegengaan

Perilla geeft nodige bescherming tegen kanker

Perilla werkt ontstekingsremmend voor onze darmen en help tegen darmkanker te voorkomen.

Perilla heeft een celremmende werking bij kankertumoren

Perilla verlaagt risico op borstkanker beter dan DHA

Perilla gaat het samenklonteren van het bloed tegen zonder het risico op hersenbloeding te verhogen.

Perilla helpt bloedsuiker onder controle houden en vermageren

Perilla olie verbetert de algemene gezondheid en vermindert het risico op vele welvaartziekten.

Perilla en zijn actieve componenten wordt goed opgenomen

Perilla werkt anti-depressief

Helderder denken en een meer onderscheidend vermogen
met Perilla. Meer vorming van synapsen.

 

Hoe ontstaan ontstekingen, pijnen en zwellingen?

Ontsteking is een genezingsreactie van het lichaam bij een infectie (bacterie, virus of vuil) of wond (bvb snede, wrijving, stress, voedingstekorten). Zo kunnen bijvoorbeeld innerlijke ontstekingen ontstaan door voedingstekorten of stress. Als bijvoorbeeld de vaten over te weinig anti-oxidanten beschikken, ontstaan er scheurtjes die ontstekingsreacties uitlokken. Als tandvlees bijvoorbeeld te weinig vitamine C toegevoerd krijgt uit de voeding, ontstaat er ontsteking van het tandvlees. Vitamine C en anti-oxidanten lossen dit soort ontstekingen op. En voorkomen dat ze chronisch worden.
Eigenlijk is er niets mis met een tijdelijke ontsteking. Zonder ontstekingsreactie is er geen genezing. Door de ontsteking wordt heel het afweersysteem van het lichaam ingeschakeld om te genezen. Bij een ontsteking komen bijvoorbeeld cytokines vrij. Cytokines maken onderdeel uit van je immuunsysteem. Zij kunnen koorts veroorzaken, kunnen je moe doen voelen, kunnen je minder trek doen hebben in eten, verminderen je libido en kunnen je een slecht gevoel geven. Dit alles met als doel het kalm aan te doen, te rusten zodat het lichaam zijn energie kan steken in de genezing. Als je je knie of vinger omslaagt, dan wordt deze bijvoorbeeld dik. Waardoor deze minder beweeglijk wordt. Jawel, het lichaam verbiedt je, je knie en vinger tijdelijk actief te gebruiken.
Ontstekingen die blijven duren zijn schadelijk. Dit kan door tekorten in de voeding of door blijvende stress. Bijvoorbeeld: stress doet cortisol produceren en oxideert de lichaamscellen waardoor ontstekingen en allergieŽn kunnen ontstaan. Stress gevolgd door ontspanning is ok. Stress veroorzaakt door een ongeval, emotioneel gebeuren zoals overlijden en scheiding en zelfs stress die men ondervindt bij een examen of een medische proef veroorzaakt oxidatiereactie maar van korte duur. Daar is niets mis mee. Maar chronische stress is moordend. Chronische stress is ongezond. Als mensen constant gestresseerd zijn thuis, op het werk of zelfs door overtraining bij topsporters is dit niet gezond. Meer en meer wetenschappers zien in ontstekingen een verband met en als indicator van bijna alle welvaartziekten. Als ontstekingen chronisch zijn, doen ze vaak blijvend pijn en zijn zwellingen en of stijfheid vervelend. Soms kan de oorzaak niet meer worden opgelost hetgeen met reuma en artritis vaak het geval is.
Ook bij allergieŽn is het onderdrukken van de ontstekingsreactie van het lichaam soms gewenst omdat de oorzaak vaak niet wordt gevonden..
Nota: Eigenlijk is ontsteking een gevolg van een oorzaak. Eigenlijk dient de oorzaak gevonden te worden. En als dat niet gevonden wordt, is het onderdrukken van pijn, stijfheid, ontsteking en zwelling een hulp om het leed te verzachten. Maar nooit de echte oplossing.

Eicosan Perilla omega-3 Imflam formule: Eicosan Perilla Omega-3 heeft 2 sterke gebruiksmogelijkheden:

A. Eicosan Perilla is bijzonder geschikt om snel omega-3 tekorten aan te vullen, zonder de nodige aandacht voor omega 6,7 en 9 uit het oog te verliezen. Een totaalformule met een overgewicht aan omega 3. Eens omega-3 tekort aangevuld adviseren wij om vervolgens over te schakelen op de andere Okinawa formules. Dit kan na 1 tot 12 maanden.


B. Eicosan Perilla is ook ideaal voor ontstekingen in het spijsverteringsstelsel, gewrichten, spieren, huid en de aders af te remmen en sterk te verzachten. Bij reuma, artritis, ontstoken maag en darmen en pijnlijke gewrichten. Maar ook bij allergieŽn en astma biedt deze formule helende kwaliteiten. Meer en meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat chronische ontsteking een indicator zijn van allerlei kankers en ander welvaartziekten.


Eicosan Perilla: ontstekings-, pijnremmend en allergieverzachtend door de synergie van omega-3, de botanische kracht van Perilla en kruiden en specerijen
Deze formule bevat 80% Perilla. De botanische samenstelling van Perilla lijkt buiten omega 3 nog vele plantaardige substanties te bevatten met een sterk ontstekingsremmend, pijnverzachtend en anti-allergisch effect die in lijnzaad minder aanwezig lijken te zijn.
Om deze kracht te versterken ontwikkelde amanprana de “inflam formule” met kruiden en specerijen, waarvan wetenschappelijk uitvoerend is aangetoond ontstekingsremmend, verzachtend en licht verdovend te werken. Zonder lichaam en geest geweld aan te doen. Eicosan Perilla levert veel ontstekingsremmende vetzuren en plantaardige substanties die de ontsteking-en allergiebevorderende prostaglandinen daadwerkelijk afremmen doch niet blokkeren.

basisoliŽn
maceraten en vetten


Abrikoos
Algen
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenINFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
receptenzepen
Aleppo zepen
zeepaanbiedingDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn
webwinkel

   
beschrijving
Perilla   Argania spinosa
productanalysespecifieke werking:

acne
allergische huid

anti-oxidant
anti-reumatisch
anti-fungide
cholesterol verlagend
droge, rijpere huid
eczeem
huid versoepelend
  hydraterend
litteken reductie
ontspannend
ontstekingsremmend
   overmatige haargroei
psoriasis
relaxerend
revitaliserend
rimpels bestrijden
  stimulerend
verbrandingen
verzachtend
   vrije radicalen, bestrijden
wondgenezend


De zachte olie heeft een honingachtige kleur en wordt hoofdzakelijk puur gebruikt.
Perilla-olie, die gewonnen wordt uit de zaden van de Perilla frutescens, is bijzonder rijk aan alfa-linolzuur. Dit linolzuur is het belangrijkste omega-3 vetzuur. Onderzoeken hebben aangetoond dat alfa-linolzuur hartaandoeningen, CVA's of artritis kan voorkomen. Ook zou perilla-olie de kans op het ontstaan van darm- en borstkanker helpen verkleinen. Bovendien zou de kans op het ontstaan van obesitas en astma verminderen. Het volgende is gebleken:Perilla-olie, die gewonnen wordt uit de zaden van de Perilla frutescens, is bijzonder rijk aan alfa-linolzuur. Dit linolzuur is het belangrijkste omega-3 vetzuur. Onderzoeken hebben aangetoond dat alfa-linolzuur hartaandoeningen, CVA's of artritis kan voorkomen. Ook zou perilla-olie de kans op het ontstaan van darm- en borstkanker helpen verkleinen. Bovendien zou de kans op het ontstaan van obesitas en astma verminderen. Het volgende is gebleken:


Das Perilla-÷l ist ein “Newcomer” auf dem Markt der Naturprodukte und Nahrungsergšnzungsmittel und kŲnnte zur ernsthaften Konkurrenz fŁr die bisher bevorzugten FischŲlkapseln werden.

Es handelt sich um ein rein pflanzliches ÷l, das sich durch seinen aussergewŲhnlich hohen Gehalt an Alpha-Linolensšure, eine Omega-3-Fettsšure, von anderen ÷len signifikant abhebt. FŁr den Menschen ist diese Omega-3-Fettsšure neben der Omega-6-Fettsšure Linolsšure lebensnotwendig (essentiell).

Da der Mensch diese Fettsšuren nicht selbst innerhalb seines Stoffwechsels bilden kann, ist er auf die Zufuhr von aussen Łber die Nahrung angewiesen.

DarŁberhinaus weist das PerillaŲl ein besonders gŁnstiges Verhšltnis von Omega-3- zu Omega-6- und Omega-9-Fettsšuren auf, was ernšhrungsphysiologisch von hoher Bedeutung fŁr unsere Gesundheit ist.


Perilla-olie, die gewonnen wordt uit de zaden van de Perilla frutescens, is bijzonder rijk aan alfa-linolzuur. Dit linolzuur is het belangrijkste omega-3 vetzuur. Onderzoeken hebben aangetoond dat alfa-linolzuur hartaandoeningen, CVA's of artritis kan voorkomen. Ook zou perilla-olie de kans op het ontstaan van darm- en borstkanker helpen verkleinen. Bovendien zou de kans op het ontstaan van obesitas en astma verminderen. Het volgende is gebleken:——————

- een studie bij dieren lijkt aan te tonen dat perilla-olie preventief zou kunnen werken in de eerste stadia van de ontwikkeling van de kanker in de darmen. Andere onderzoeken bij dieren geven aan dat het middel het ontstaan van darmkanker zou kunnen voorkomen;
- een mediterraan dieet, dat rijk is aan alfa-linolzuur, vermindert de kans op het ontstaan van aandoeningen aan de kransslagaderen, en de gevolgen die deze aandoeningen kunnen hebben. Het verkleint de kans op een hartaanval of een cva;
- uit een onderzoek bij dieren is gebleken dat perilla-olie beschadigingen aan de darm door colitis vermindert, en dat het effectiever werkt dan EPA of DHA;
- tijdens een onderzoek is er bij vrouwen met borstkanker en bij vrouwen met een goedaardige aandoening aan de borst een weefselmonster genomen. Hieruit bleek dat vrouwen met het hoogste gehalte aan alfa-linolzuur in hun borsten de kleinste kans hadden op het ontwikkelen van kanker;
- in een onderzoek bij laboratoriumratten, waarbij de effecten van perilla-olie, zonnebloemolie, olijfolie en rundervet werden vergeleken, bleek dat perilla-olie een excessieve groei van vetweefsel voorkomt;
- bij personen die aan astma lijden onderdrukt perilla bepaalde biochemische stoffen die in verband worden gebracht met astma. Het lijkt een effectieve behandelmethode te zijn.Elke softgel bevat 1000 mg perilla-olie (Perilla frutescens) met 600 mg alfa-linolzuur, het belangrijkste vetzuur van alle essentiŽle omega-3 vetzuren. IngrediŽnten: perilla-olie 60% alfa-linolzuur, mix van tocoferolen.

Neem twee maal daags drie softgels.

PerillaŲl – pflanzliche Quelle lebensnotwendiger Omega-3-Fettsšuren

Perilla zaad olie en astma

Perilla zaadolie wordt gedacht te verhogen longfunctie en wellicht gunstig zijn voor astma-patiŽnten. Een vier weken durende placebo-gecontroleerde studie gepubliceerd in de editie van juni 2000 van "Internationale archieven van allergie en immunologie" onderzocht de effecten van perilla zaadolie op astma-patiŽnten. Aan het einde van de vier weken ervaren de patiŽnten die de olie een opmerkelijke stijging in longcapaciteit en verbeterde luchtstroom mogelijkheden. Het precieze werkingsmechanisme is onbekend, maar onderzoekers vermoeden dat perilla zaad olie voordelen astma lijdt omdat de ALA in het onderdrukt de productie van leukotriŽnen, oftewel een inflammatoire stof geassocieerd met verminderde ademhalingsfunctie.

100% plantaardig koudgeperste PERILLA-olie in plantaardige capsule en de grootste bron aan essentiele Omega-3 vetzuren

  • Ondersteunt de vitaliteit
  • Voor een sterk hart
  • Een gezonde huid en vacht
  • Vermindert de gevoeligheid voor ontstekingen en allergiŽn
  • Ondersteunt de zwangere teef en haar pups
  • Voor elke hond van elke leeftijd

Het gebruikt extractie proces (vrij van raffinage) evenals de 100% plantaardige capsule zorgen voor een finaal product met een heel hoge biobeschikbaarheid en een gemakkelijke vertering.
De uit Perilla gewonnen olie is de grootste bron van essentiŽle omega-3 vetzuren, namelijk van alfa-linoleen zuur (61% ALA). In overeenstemming met de noden van het lichaam, wordt ALA omgezet in EPA (eicosapentaeŽn zuur) en DHA (docosahexaeŽn zuur) in de lever.
Deze omega-3 vetzuren hebben talrijke beschermende functies in het lichaam. Een dagelijks supplement Perilla olie gaat de algemene gezondheid van uw hond bevorderen.
Eerst en vooral hebben honden bij het ouder worden een grotere kans op hart problemen, stijve gewrichten en mobiliteitsproblemen. Deze gezondheidsrisico’s kunnen verminderd worden door inname van een dieet rijk aan omega-3 vetzuren afkomstig uit Perilla olie. Deze omega-3 vetzuren bevorderen namelijk een goeie hartwerking, beschermen tegen ontstekingen en helpen bij het behoud van een sterk immuunsysteem. Wetenschappelijke studies ondersteunen dit.
Perilla olie helpt ook bij het behoud van een gezonde huid en een conditionele vacht! Een gezonde huid betekent minder jeuk en haaruitval.
De gezondheidstoestand van de huid van de hond wordt namelijk beÔnvloed door het gehalte en evenwicht aan vrije vetzuren in de voeding samen met het gehalte aan vitaminen (vit.E, vit.B,..), mineralen (Zn, organisch silicium) en andere stoffen (carotenoÔden, omega-7,..). De verhouding omega-3/omega-6 in de voeding van uw hond is bepalend voor het al of niet voorkomen van degeneratieve aandoeningen zoals hot spots, schrale en broze vacht en ontstoken, droge en jeukende huid. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de optimale verhouding aan omega-3/omega-6 vetzuren ligt binnen 1:3 tot 1:6.
De omega-3 vetzuren werken ook zeer ondersteunend voor drachtige & zogende teven, en zijn noodzakelijk voor de goede ontwikkeling van de vruchten in baarmoeder.
De omega-3 vetzuren helpen bij het tegengaan van huidproblemen via het bevorderen van de productie van specifieke eicosanoÔden. Deze laatste helpen bij het tegengaan en onder controle houden van huidontstekingen.

Als laatste is Perilla ook gekend als de “Omega-3 Antioxidant” door zijn hoog gehalte aan flavonoÔden, anthocyanines en fenolische componenten. Samen met de omega-3 vetzuren spelen deze stoffen een belangrijke rol in de preventie van allergie, cardiovasculaire aandoeningen en kanker.

Een dagelijks supplement Perilla olie helpt bij het herstellen van het natuurlijk omega-3 evenwicht en dit bij jongere en oudere honden.

Perilla blad extract en zaadolie beide bevatten een breed scala aan flavonen, Staten "natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database." Flavonen worden plantenstoffen die krachtige anti-oxidant activiteit hebben en bijdragen aan het voorkomen van vrije radicalen-veroorzaakte schade aan uw cellen en DNA. Flavonen ook binden aan zware metalen en helpen om ze te verwijderen uit uw lichaam. Beide perilla zaadolie- en de bladeren lijken te hebben een tumor-preventie van eigenschappen, volgens Drugs.com. Bovendien, de zaden van perilla hebben cholesterol-verlagende eigenschappen en extracten van de bladeren tonen anti-inflammatoire eigenschappen, staat Drugs.com.

 Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 
   

basisolie van de maand


vetzuren
receptenetherische olie van de maandoliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olie voor welke kwaalEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie   
/aromabasis/werking/perilla.htm - laatste wijziging zondag 16 november 2014

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer