oo


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.beschrijvingen
etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends

insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basisoliŽn
basisoliŽn A t/m Z
basisoliŽn infoprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijtinfo plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


disclaimer

   


AROMATHERAPIE
verbod op informatie over etherische oliŽn,
een slag in het gezicht van de mondige burger
Vele, vele jaren verzamelen wij informatie over de werking en het gebruik van etherische oliŽn en basisoliŽn. De informatie is deels afkomstig uit de duizenden jaren ervaring die de mens heeft met etherische oliŽn en kruiden.

Aangevuld met gegevens die verstrekt werden door de producenten, moderne aromatherapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke publicaties en natuurlijk ook de practische ervaring van onze klanten, zijn onze pagina`s geworden tot een interessante informatiebron voor iedereen.


Deze uitgebreide informatie wordt door onze klanten en andere bezoekers van onze site enorm gewaardeerd. Wij ontvangen dan ook regelmatig veel lof over de heldere, eenvoudige teksten en velen gebruikten de informatie van onze site als basis voor een verantwoorde omgang met etherische oliŽn.

Wij willen de consument met onze zorgvuldig samengestelde documentatie de mogelijkheid geven zelf het verschil te zien tussen het kundige gebruik van oliŽn en de opgeblazen en onjuiste beweringen die in vele reclameblaadjes en tijdschriften te vinden zijn.

Wij verwijzen hierbij naar het recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het
Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Aromatherapie gebruikt etherische olie, essentiŽle olie of aromatische olie. Lavendel bij slapeloosheid, stress, brandwonden en insectensteken. Tea Tree bij candiasis en


EssentiŽle olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant en boom aanwezig is. Etherisch, vluchtig is ťťn van de eigenschappen van de olie. Essentieel, noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant sterft. Aromatisch, omdat de kenmerkende geur van een plant te danken is aan de etherische olie. Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel, wortel of hout komen etherische oliŽn voor. Het doel van deze oliŽn is onder andere het aanlokken van insecten of het verdrijven van parasieten.
Voor het destilleren van een paar druppels aromatische olie zijn grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig. Als voorbeeld: voor het produceren van 1 liter Citroenolie 1500-3000 citroenen, voor 1 liter Lavendelolie 100 kilo bloemen en voor 1 liter Tijmolie maar liefst 400 kilo. Daarom kan een goede kwaliteit nooit erg goedkoop zijn.
Ons assortiment omvat honderden verschillende oliŽn. Een groot deel van deze oliŽn brengen wij als huismerk, dit betekent een uitstekende therapeutische kwaliteit voor een betaalbare prijs. Sinds kort is op de site van veel oliŽn een chemische analyse beschikbaar zodat u zich zelf van onze kwaliteit kunt overtuigen. Klik daartoe op de link `produktanalyse ` rechts bovenin de pagina van de betreffende olie.

 

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
   
vetzuren
recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamwrattenoliŽnwelke olie voor welke kwaalEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie   
aromasauna.htm - laatste wijziging zondag 27 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden - info@anthemis.nl

disclaimer