oo


volg Anthťmis op



etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten
hydrosols

therapeutische mengsels
zalven
gels



Dode Zee
MBS huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



Dode Zee
MBS huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽn


Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
MACERATEN en VETTEN


Maceraten worden verkregen door plantendelen bijv. bladeren, wortels of bloemen enige tijd in Zonnebloemolie, Sesamolie of Olijfolie te weken. Het maceraat bevat 10% van de in vet oplosbare werkstoffen van de plant. Maceraten behoren ook tot basis oliŽn en zijn vaak een belangrijk ingrediŽnt in huid- en massage oliŽn en andere cosmetische preparaten, bijv. zalven. Uitgebreide informatie over de verschillende maceraten vindt u door op de betreffende afbeelding te klikken:


Algen Phaeophyceae o.a. te gebruiken bij rijpere of droge huid, huidontstekingen, onreine huid
AloŽ vera maceraat werkt verzachtend bij wonden en irritaties AloŽ vera AloŽ vulgaris o.a. te gebruiken bij zonnebrand, aambeien en infecties
Arnica maceraat stimuleert de doorbloeding en is heilzaam bij kneuzingen en verstuikingen Arnica Arnica montana stimuleert de doorbloeding en is ťťn van de beste middelen voor de behandeling van kneuzingen en verstuikingen
Calendula of Goudsbloem olie ideaal als massage-olie of als babyverzorging. Calendula olie is een maceraat Goudsbloem Calendula officinalis bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en als babyverzorging.
Kamille, Matricaria chamomilla bevat azuleen en alpha bisobolol.  Roomse Kamille, Anthemis nobilis heilzaam bij buikpijn.  Kamille olie is een maceraat Kamille Matricaria chamomilla een verzachtende olie bij pijnlijke plekken en een snel geÔrriteerde huid, ook als babyverzorging
St. Janskruid, Hypericum perforatum een goede massage-olie bij jicht en artritis.  St. Janskruid of Johannis olie is een maceraat St. Janskruid Hypericum perforatum uitstekende steun bij de genezing van wonden en ook aan te bevelen bij een onrustige, onzuivere huid.
Wortel maceraat beschermt de huid goed tegen UV straling en stimuleert de celvernieuwing Wortel Daucus carota sativus beschermt de huid goed tegen UV straling en zet aan tot celvernieuwing


Vetten zijn plantenoliŽn die pas bij hogere temperaturen 25-35į vloeibaar worden. Om ze beter te kunnen verwerken worden ze vaak met vloeibare oliŽn gemengd. Uitgebreide informatie over de verschillende vetten vindt u door op de betreffende afbeelding te klikken:


De heldergroene bladeren zijn ellipsvormig en de kleine bloemetjes hebben een onaangename geur Andiroba Carapa guianensis bevordert de doorbloeding en heeft antiseptische en pijnstillende eigenschappen.
Babassunoten zijn de hardste noten van de wereld Babassu Orbignya oleifera o.a. te gebruiken bij gevoelige en droge huid, beschadigde huid, eczeem, snel geÔrriteerde huid, gespleten en droog haar.
Cacaoboter Theobroma cacao huidverzorging voor droge en gevoelige huid.
Cocos Cocos nucifera o.a. te gebruiken bij droge of ruwe huid, droog haar, eelt, kloven.
Kombo boter Pycnanthus angolensis ontstekingsremmende, krampverlichtende en pijnverlichtende eigenschappen.
Mango`s zijn rijk aan vitaminen Mangoboter Mangifera indica o.a. te gebruiken bij droge en ruwe huid, droog dof haar, droge geÔrriteerde hoofdhuid
Madhuca wordt gekweekt om zijn oliehoudende zaden Mahuaboter Madhuca longifolia huidverzorging voor droge en gevoelige huid. massage bij reuma en winter- voeten en handen
Uit het oranje-rode vezelige vruchtvlees wordt Palmolie en uit de zaden Palmpitolie gewonnen. Palmolie Elaeis guineensis PalmoliŽn trekken heel langzaam in de huid en beschermen daardoor uitstekend tegen uitdroging, een nadeel is dat de huid lang vet blijft.
De Karitťboom of Sheabutterboom is in Centraal-Afrika  een heilige boom en mag daarom niet geveld worden. Sheabutter Butyrospermum parkii uitstekende verzorging bij o.a. neurodermitis en psoriasis, meermaals per dag puur aanbrengen
Al onze etherische oliŽn op een rij !
   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam



OliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting




Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn




wrattenoliŽn


welke olie



MBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



Dode Zee
mineralen en modder





massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen



Jojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽn



Kumkumadi

Ayurvedische olie



Parfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽnten



Rookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   
ethol2.htm - laatste wijziging zaterdag 07 oktober 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer