Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Aambeien of hemorroÔden zijn gezwollen adertjes onderin endeldarm, vlak bij de anus. Aambeien zijn vaak gevolg van obstipatie en veroorzaken pijn en jeuk. HaemorroÔden soms vergezeld van anusfissuur.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
AAMBEIEN (hemorroÔden)
Aambeien zijn plaatselijk gezwollen adertjes (spataderen) onderin de endeldarm, net boven de anus. Deze verwijde bloedvaten kunnen zowel inwendig als uitwendig zwellingen veroorzaken.
Uitwendige aambeien bevinden zich aan het einde van de endeldarm. Zij kunnen zelfs uit de anus puilen en worden dan "verzakte" aambeien genoemd, ze zien eruit als roodblauw doorschijnende bolletjes. Uitwendige aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn, vooral bij het zitten. Ook kan er sprake zijn van irritatie, jeuk en slijmafscheiding, dit laatste vooral bij verzakte aambeien.
Inwendige aambeien zijn niet aan de buitenkant te zien, ze veroorzaken pijn, bloedingen en jeuk rond de anus, vooral tijdens de stoelgang. Vaak begint het met een kleine hoeveelheid vers bloed op de ontlasting.
Aambeien ontstaan door een verhoogde druk op de bloedvaten, ze komen nogal eens voor bij vrouwen tijdens de zwangerschap en na een bevalling. Bij een moeilijke stoelgang of verstopping (obstipatie) kunnen aambeien ontstaan door langdurig persen. Er kan ook sprake zijn van een aangeboren aanleg.
Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor. Het is een lastig probleem, waar 50 tot 75% van de bevolking last van heeft. Bij ouderen komt soms een anusfissuur (scheurtje) voor.
Zorg voor een goede stoelgang. Vezelrijke voeding, veel drinken (tenminste 1,5 tot 2 liter per dag) en veel lichaamsbeweging kunnen hierbij helpen. Probeer bij de stoelgang niet te hard te persen en gebruik zacht toiletpapier of een nat washandje (geen vochtig of gekleurd toiletpapier). Probeer niet te krabben en draag bij voorkeur katoenen ondergoed.
Met behulp van omwikkelde ijskompressen of een waterzitbad kunt u de pijn verlichten. Veel verlichting geven kompressen of baden met etherische oliŽn, bijv. Cypres, Patchouli, Lavendel of Texas Ceder.

Bijzonder werkzaam is onze aambeienolie of aambeienzalf.Anusfissuur
Een anusfissuur is een scheurtje in het onderste deel van het darmkanaal, vlak bij de sluitspier. Vaak is er een verband met de aanwezigheid van aambeien. Deze kwaal komt weinig voor en dan meestal bij ouderen. Heel zelden hebben ook kleine kinderen er last van. Een verstopping (obstipatie) is de voornaamste oorzaak van het ontstaan van een fissuur.
Bij het passeren van de ontlasting raakt het kloofje geÔrriteerd, met als gevolg een pijnlijke verkramping van de sluitspier. Meestal geneest een fissuur snel zonder complicaties, maar soms wordt deze chronisch en breidt zich verder uit naar de sluitspier. De symptomen zijn lichte bloedingen en een pijnlijke stoelgang.
De etherische oliŽn Lavendel en Tea Tree. bevorderen de genezing en werken ontstekingsremmend. Breng dagelijks ťťn druppel aan, dit kan wel een beetje prikken. Calendula maceraat of Argan olie olie werkt verzachtend en pijnverlichtend.Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
 
/info/aambei.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011