Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Aften of aphtae, zweertjes in mond, behandelen met etherische oliŽn, Basilicum, Salie, Lavendel en Tea Tree.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
AFTEN (aphtae)
Aften is een ontsteking van het mondslijmvlies. Er ontstaan witte, grijze of gele plekjes met een rode, ontstoken rand. Deze komen voor aan de binnenkant van de lippen, wangen of onder de tong. De zweertjes kunnen als enkele plekjes of in grote aantallen voorkomen en verdwijnen meestal na 1 tot 2 weken. Ze kunnen echter ook heel hardnekkig zijn en steeds terugkomen.
Aften is zeer pijnlijk bij het eten van zuur of pikant voedsel en de mond is droger dan normaal. Op aften lijkende plekjes kunnen ook voorkomen bij een schimmelinfectie, spruw
Aften kunnen worden veroorzaakt door slechte tandverzorging, verminderde weerstand of wondjes in het mondslijmvlies. Dit laatste is vaak een gevolg van te krachtig tanden poetsen, een slecht passend kunstgebit, per ongeluk bijten op de binnenkant van de wang of het eten van te heet voedsel. Verder spelen stress en oververmoeidheid soms een rol. Aften kunnen ook een symptoom zijn van de ziekte van Crohn, een ziekte van de darm die in aanvallen optreedt, colitis ulcerosa, coeliakie en voedselallergie. Aften komen voor bij ťťn op de vijf volwassenen. Vrouwen zijn vooral vatbaar voor aften tijdens de menstruatie. Kinderen die last hebben van koortsuitslag, herpes simplex, kunnen ook aften krijgen.
De zweertjes kunnen eenvoudig behandeld worden door het aanstippen of spoelen met etherische oliŽn, bijv. Basilicum, Lavendel, Salie of Tea Tree. Bijzonder werkzaam is ons mengsel van meerdere etherische oliŽn, zeker als u vaak last heeft van aften. Klik hier voor meer informatie over deze olie.



tandvleesontsteking (gingivitis)
Ontstoken tandvlees is meestal rood, gezwollen en bloedt gemakkelijk. Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door in de mond voorkomende bacteriŽn en wordt bevorderd door tandsteen. Niet behandelde langdurige tandvleesontsteking kan leiden tot ernstige gebitsproblemen (parodontose). Soms is het poetsen pijnlijk en is er een vieze smaak in de mond of slechte adem. Een tandvleesontsteking kunt u zelf behandelen door spoelen of aanstippen met etherische oliŽn. Vooral Venkel, Basilicum, Salie of Mirre geven goede resultaten. Ook effectief is onze aftenolie, dit mengsel van diverse etherische oliŽn doodt de bacteriŽn en werkt genezend. Klik hier voor meer informatie over deze olie. Wanneer de klachten langdurig zijn en steeds terugkomen kunt u het beste uw tandarts raadplegen.



Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/info/aften.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011