Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Herpes simplex virus of herpes labialis staat bekend als koortslip. Herpes of koortslip behandelen met etherische olie. Varicella Zoster Virus veroorzaakt waterpokken en gordelroos. Epstein Barr Virus is ziekte van Pfeiffer


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
HERPES
Er 8 menselijke herpesvirussen bekend en meer dan 100 verschillende bij dieren. De menselijke herpesvirussen worden onderverdeeld in diverse categoriŽn (Alfa, Beta, Gamma). Onder de Alfagroep valt het Herpes Simplex Virus (HSV) type 1 en type 2. HSV1, herpes labialis, is beter bekend als de koortslip. Het HSV2 virus is bekend als herpes genitalis. Ook het Varicella Zoster Virus (VZV) behoort tot de Alfagroep, dit veroorzaakt op jonge leeftijd waterpokken en als het virus op latere leeftijd reactiveert veroorzaakt het gordelroos. Onder een andere categorie valt het Epstein Barr Virus (EBV) dat bekend staat als de ziekte van Pfeiffer. Aangenomen mag worden dat ieder mens in zijn leven met ťťn of meer herpesvirussen in aanraking komt.
Herpes simplex virus 1 en 2 zijn aan elkaar verwant. Ze delen 50% van hun DNA structuur. Type1 voelt zich het meest thuis op de lippen en veroorzaakt daar een koortslip. Type 2 voelt zich meer thuis op de geslachtsdelen, maar type1 kan ook op de geslachtsdelen voorkomen en omgekeerd het type 2 op de lippen. Uit de symptomen is niet af te leiden met welk virus men besmet is, dit kan alleen via een laboratoriumonderzoek. Enige verwarring geeft daarom het woord "genitale herpes". Soms wordt daarmee type 2, herpes genitalis, bedoeld, soms ook alleen de plaats waar de herpes zich bevindt.
Het virus wordt verspreid via huidcontact of via de slijmvliezen, het wordt niet overgedragen door bloed, sperma of andere lichaamsvochten. Buiten het lichaam gaat het virus snel dood. Het is daarom niet mogelijk door bijv. via het drinken uit een kopje of een glas van een besmet persoon een infectie op te lopen. Het virus dringt via een kleine opening de huid of het slijmvlies binnen en nestelt zich in een cel. In die cel vermenigvuldigt het herpesvirus zich en de nieuwgevormde virusdeeltjes verspreiden zich van cel naar cel. Wie eenmaal besmet is, blijft dat het leven lang. De incubatietijd (de tijd tussen de besmetting en het verschijnen van symptomen) is gemiddeld een week (hoewel het ook 2 tot 14 dagen kan zijn).KOORTSLIP - herpes labiatis
Zonder dat u het merkt, kunt u besmet zijn met het herpes simplex-virus. Dit virus kan bij schraal weer, streng vriesweer, felle zon en een verminderde weerstand van het lichaam, actief worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij koorts, vandaar de naam "koortslip". Bij droog weer, vorst of felle zon is het raadzaam om de lippen te beschermen tegen uitdroging en zonnestraling met een goede lippenbalsem.
Een koortslip ontstaat meestal vrij plotseling en begint vaak met een kloppend, pijnlijk en branderig gevoel. Korte tijd later ontstaan kleine, doorzichtige, vochthoudende blaasjes. Deze verschijnen veelal rond de mond of neus en op de lippen. Na het openbarsten drogen de blaasjes in en vormen zich wondkorstjes en kloofjes. De genezing van de huid duurt ongeveer 7 tot 10 dagen.
Het virus is zeer besmettelijk bij direct contact, pas dus op met het op de mond kussen van iemand met een koortslip. Krab nooit aan de wondjes om verdere (zelf)besmetting te voorkomen en gebruik een eigen handdoek.
Baby's kunnen ernstig ziek worden van het herpes simplex virus. Knuffel dus nooit een baby als u een koortslip heeft.
Na de eerste besmetting blijft het virus in het lichaam aanwezig en kan onder bepaalde gunstige omstandigheden weer actief worden en via de zenuwbanen naar de huid terugkeren. Een goede lichamelijke conditie en gevarieerde voeding kunnen een gunstig effect hebben en de activering voorkomen.
Een koortslip kan effectief behandeld worden door het meermaals per dag aanstippen met etherische oliŽn, bijv. Bergamot, Eucalyptus of Tea Tree of behandeling met Tea Tree gel. Bijzonder werkzaam is ons mengsel van meerdere etherische oliŽn. Klik hier voor meer informatie over deze olie. Lavendel bevordert de genezing van de opengebarsten blaasjes.
Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/info/herpes.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011