Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Likdoorns behandelen met Dode Zee mineralen en etherische oliŽn


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
LIKDOORN (clavus)
Een likdoorn of eksteroog bestaat uit eelt. Door chronische plaatselijke druk of wrijving ontstaat eerst een kleine eeltplek. Dan groeit het eelt naar binnen en ontwikkelt een harde eeltpit, soms met een zwarte spikkel in het midden (diepe likdoorn). De harde eeltkern drukt op zenuwuiteinden wat veel pijn veroorzaakt. Op den duur kan zelfs door de constante druk en irritatie het weefsel ontsteken. Likdoorns komen voor op de bal van de voet, op of tussen de tenen, in de nagelwal en soms zelfs onder de nagel. likdoorn, clavus, of eksteroog ontstaat door druk.
Likdoorns ontstaan door het dragen van te kleine, knellende schoenen of door een verkeerde stand van voet of tenen. Bij transpiratie kan door verweking van de huid een zachte likdoorn ontstaan. Likdoorns voorkomt u door het dragen van passende schoenen en een goede voetverzorging.
een weke likdoorn is wit en zacht en ontstaat tussen de tenen Op de zachte en relatief weke huid tussen de tenen kan zich bij druk een weke likdoorn ontwikkelen. Deze likdoorn is wit van kleur en zoals de naam al zegt, week. De weke likdoorn kan erg pijnlijk zijn en wordt meestal veroorzaakt door de druk die de tenen onderling op elkaar uitoefenen.


Zaadlikdoorns komen meestal in grote aantallen verspreidt over de gehele voetzool en hiel voor. Dit type likdoorn heeft geen oppervlakkige ververharding, doet geen pijn en hindert over het algemeen niet. Zaadlikdoorn komt in groepen voor en stoort meestal niet Een zaadlikdoorn kan zich ook zonder druk of irritatie ontwikkelen, vaak bij ouderen of mensen met een droge slecht doorbloede huid. Behandeling is alleen nodig als de likdoorn hinderlijk wordt.
Likdoorns kunt u zelf behandelen door voetbaden met Dode Zee mineralen, dit maakt de eeltpit zacht waardoor ze verwijderd kan worden. Ook behandeling met Citroen etherische olie geeft goede resultaten. Tea Tree kunt u gebruiken om pijn en ontstekingen te verlichten. Als ook de oorzaak wordt opgeheven zal de likdoorn kleiner worden en uiteindelijk verdwijnen.Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/info/likdoorn.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011