Anthťmis aromatherapie huidverzorging en etherische oliŽn
Winterhanden, wintervoeten en wintertenen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
WINTERVOETEN - WINTERHANDEN

Wintervoeten of winterhanden worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de huid. Iedereen heeft in de wintermaanden wel eens last van extreem koude handen of voeten, maar hier kun je dan toch niet spreken van wintervoeten/handen. Koude tenen en vingers soms gepaard met kramp kunnen echter wel een teken van een slechte doorbloeding zijn.

wintertenen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de huid Door te lang blootstellen aan koude wordt de doorbloeding van de haarvaatjes in de huid verstoord en kunnen rode, soms zelfs paarse gezwollen plekken ontstaan. Bij koude zijn deze plekken erg pijnlijk en in ernstige gevallen komen ook blaren en kloven voor. Mogelijk kunnen de plekken ook ontsteken en gaan zweren. De huid van de zwellingen voelt koud aan, hoewel de persoon de indruk heeft dat de huid gloeit. Ook het aanraken van deze zwellingen is zeer pijnlijk en bij de overgang van koud naar warm kunnen ze hevig jeuken.
Als voeten of handen door en door koud zijn mogen ze niet te snel opgewarmd worden door ze bijv. tegen de centrale verwarming te houden. Dit veroorzaakt dan pijn, jeuk en een gloeiend gevoel, vermijd daarom grote temperatuursverschillen. Laat koude voeten/handen langzaam opwarmen door ze in water te dompelen wat geleidelijk aan iets warmer gemaakt wordt.

Wintervoeten of handen zijn niet gemakkelijk te genezen, het is dan ook beter ze te voorkomen. Zorg dat de voeten warm en droog blijven. Draag daarom leren schoenen, die niet te nauw zijn en wollen sokken. Schoenen van kunstleer houden de voeten niet warm en veroorzaken teveel transpiratie. Ook sokken van synthetische materialen veroorzaken teveel transpiratie, wollen sokken daarentegen stimuleren de bloedcirculatie. Voor de handen geldt hetzelfde, draag wollen handschoenen, synthetische producten stimuleren het zweten waardoor de huid teveel afkoelt.

winterhanden zijn een gevolg van doorbloedingsstoring


De volgende behandelingen stimuleren de doorbloeding en kunnen veel verlichting brengen:
wisselbaden met Rozemarijn kunnen verlichting geven bij wintervoeten en winterhanden Wintervoeten: neem iedere avond (10-20 minuten) een warm voetbad met Dode Zee mineralen. U kunt eventueel een paar druppels Rozemarijn etherische olie toevoegen. De Dode Zee mineralen verbeteren de doorbloeding en de conditie van de huid. Na het baden goed afdrogen en inwrijven met Edom voetbalsem.
Winterhanden: neem iedere dag (10-20 minuten) een warm handbad met Dode Zee mineralen waaraan een paar druppels Calendula-olie zijn toegevoegd. Na het baden goed afdrogen en inwrijven met Edom handcrŤme.

Wisselbaden: voeg aan een schaaltje water van 40į C. 6-10 druppels Rozemarijn etherische olie toe. Baad hierin 3 minuten, wissel dan naar water van hoogstens 15į C. en baad hierin 10 seconden. Dit enige malen herhalen.

Verbeter de doorbloeding door minimaal 1x per dag handen of voeten te masseren met Rozemarijn massage olie. Deze olie stimuleert de doorbloeding van de haarvaatjes.
Zijn de voeten ťťnmaal koud, masseer ze dan op de volgende manier met Rozemarijn-Kaneel massage olie : masseer de voeten met twee handen, vanaf de enkel naar de tenen. Masseer de voetzool met de duimen vanaf de hiel naar de tenen. Buig de tenen meermaals. Masseer zolang tot de doorbloeding weer op gang gekomen is en de voeten weer warm zijn.
Handen kunnen op gelijke wijze gemasseerd worden: begin bij de pols en masseer de rug van de hand stevig tot aan de vingers, masseer iedere vinger apart.


Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/info/wintertenen.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011