Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Candida albicans veroorzaakt vaginale schimmelinfectie of candidiasis. Candida schimmels effectief te bestrijden met Tea Tree etherische olie.  Candida of Monilia, eigenlijk een gist en saprofiet, is ook veroorzaker van blaasontsteking.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
Candida albicansCandida of Monilia is eigenlijk een gistcel die van nature in het menselijk lichaam voorkomt en daar leeft van dood weefsel. De cel, een zogenaamde saprofiet, geeft geen problemen zolang hij normaal kan functioneren en onder controle van het menselijke afweersysteem en de darmflora staat. Bij een verzwakte afweer kan de Candida albicans zich in het lichaam, vooral in de dikke darm, gaan vermeerderen, verandert in een schimmel en wordt pathogeen. De schimmel benut levend weefsel om zich uit te kunnen breiden. Deze schimmelkolonies produceren toxinen die in de bloedsomloop terecht kunnen komen en daardoor andere weefsels, zoals bijv. die van maag of vagina, kunnen infecteren. In eerste instantie nestelt de schimmel, die overigens ook van buitenaf in het lichaam terecht kan komen, zich in de slijmvliezen maar kan zich ook uitbreiden naar ander weefsel en dan de oorzaak worden van ernstige infecties. Dit leidt veelal tot klachten als menstruele krampen, lethargie, chronische diarree, blaasontstekingen, astma, migraine, depressie of huidproblemen.
Oorzaken voor de verandering van gist naar schimmel kunnen zijn:
  • verminderde weerstand door ziekte of stress
  • zwangerschap of bevalling
  • verstoorde of onevenwichtige suikerhuishouding:
    • diabetes mellitus;
    • verkeerde voeding, te rijk aan suiker en geraffineerde producten, alcohol
  • antibiotica
  • hormoonpreparaten bijv. prednison of de pil
De Candida albicans schimmel produceert ruim 79 verschillende chemische substanties die als allergenen kunnen worden aangemerkt. Hierdoor wordt ook duidelijk welk een enorme belasting dit vormt voor het afweersysteem. Ook worden op den duur de T-suppressorcellen aangetast en zal op langere termijn het immuunsysteem ontregeld raken. Als gevolg van de verstoring van de immuunbalans zal het aantal allergenen nog verder toenemen wat zich meestal uit in uitzonderlijke vermoeidheid, heftige allergische reacties en een zeer slechte darmfunctie. De biologische storingen die door een vergaande kolonisatie van de Candida albicans schimmel kunnen worden opgeroepen worden collectief aangeduid met ``candidiasis`.

Een zeer veel voorkomende schimmelinfectie is de vaginale candida infectie. In de schede wordt een zuur milieu in stand gehouden, waarin de meest ziekteverwekkers geen kans van overleven hebben. Dit zure milieu, een door het lichaam opgeworpen barriŤre, kan worden aangetast door het gebruik van (intiem) spray`s, verschillende soorten zeep, het gebruik van antibiotica en de pil. Ziekteverwekkers krijgen hierdoor de kans een ontsteking te veroorzaken.
De Candida albicans bevindt zich vaker op de schaamlippen en in het gebied tussen schede en anus, dan in de vagina zelf. De klachten hiervan zijn, soms een vreselijke jeuk of een branderige pijn aan de schaamlippen en vagina met een gelig-groene afscheiding. De schaamlippen kunnen rood en gezwollen zijn. Ook houdt de candida zich veelvuldig op in de plasbuis en de blaas. Plassen kan dan een branderige pijn veroorzaken en moet men vaak plassen met kleine beetjes tegelijk. Vaak zijn er echter geen klachten met plassen, maar alleen onverklaarbaar vaak een schimmelinfectie van de vagina. Dit komt doordat deze steeds weer vanuit de plasbuis wordt besmet.
Dr. Paul Belaiche, hoofd van de afdeling ``Phytotherapie`` van de medische faculteit van de Universiteit van Parijs heeft de werking van Tea Tree onderzocht tegen chronische vaginale infecties met Candida albicans. Alleen Tea Tree etherische olie kon plaatselijk, 2 maanden lang, zonder irritaties van de slijmvliezen worden gebruikt en gaf de beste bestrijdingsresultaten tegen de schimmel. De vrouwen in zijn onderzoek gebruikten iedere avond 2 centigram (ong. 1 druppel) Tea Tree olie in een gelatine capsule. (In Amerika werden bij een onderzoek tampons met verdunde Tea Tree olie gebruikt) De olie werkte plaatselijk, hielp afvalstoffen te verwijderen en stimuleerde de lymfevaten om een snelle genezing te bevorderen. Na ťťn maand waren van de 29 patiŽnten er 21 genezen en 7 hadden geen klachten meer. Slechts ťťn vrouw kon de plaatselijke behandeling niet verdragen. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen was 39 jaar. Als er geen sprake is van een inwendige candida-infectie kan een vaginale schimmelinfectie naast een behandeling met Tea Treeook uitstekend behandeld worden met onze candida olie, een compositie van verschillende schimmeldodende oliŽn, die in hardnekkige gevallen sucesvoller is. Een inwendige candida woekering kan effectief met een pulser kuur in combinatie met colloÔdaal zilver en/of een dieet bestreden worden.

Hoewel niet vaak, kan een candida infectie ook bij mannen in het genitale bereik voorkomen. Deze infectie is eveneens met onze candida olie goed te behandelen. Ook met de anti-schimmel gel worden uitstekende resultaten bereikt, deze gel is ook voor een infectie in de lies te gebruiken.
Jeuk in de oren kan een aanwijzing voor een candida infectie zijn. De huid van de gehoorgang is schilferig en er is een overmatige afscheiding van wit-gelig oorsmeer. Dagelijks behandelen met onze schimmel-olie kan uitkomst bieden.
Een wit-gelige waas over de tong en bij het proeven van zuren soms een prikkelend gevoel kunnen een aanduiding voor candida zijn. Vaak gaat de infectie in de mond samen met een oorinfectie. Via de buis van Eustachius verspreidt de candida zich van de mondholte naar de oren, waar de oorsmeerklier de favoriete uitvalsbasis van de candida vormt. Kook uw tandenborstel 1 x per week uit en spoel dagelijks met onze mondschimmel-olie.
Steeds weerkerende bijholte- of voorhoofdsholteontstekingen zijn maar al te vaak candida infecties. Gebruik van de voor deze aandoeningen veel voorgeschreven antibiotica verergert de infectie. Ook hier kunnen schimmeldodende etherische oliŽn uitkomst bieden.
Ook een schimmelinfectie aan de tepels bij zogende moeders kan door een candida schimmel worden veroorzaakt. Symptomen zijn witte plekjes in de huidplooien van de tepel, de tepel is rood, pijnlijk en soms met kloven. Vaak zijn er geen uiterlijke kenmerken en zijn de melkkanaaltjes geÔnfecteerd, dit is zeer pijnlijk tijdens het zogen. Te behandelen met anti-schimmelgel


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.


   
/probleem/candida.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011