Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
albicans, een Candida schimmel veroorzaakt candidiasis. Candida albicans bestrijden met colloÔdaal zilver. Symptomen van Candida infectie allergiŽn, chronische vermoeidheid of CVS, hypoglykemie en voedselintolerantie. Candida speelt ook een rol bij ME, HPU, hyperpyrolactamurie.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
Candida albicansDe volgende bijdrage is van Elke Vlasveld. Elke heeft 23 jaar lang ME gehad waarvan 6 jaar in zeer ernstige vorm. Omdat de reguliere geneeskunde haar niet kon helpen is zij zelf op zoek gegaan en vond methoden om ME het hoofd te bieden. Zij is nu voor 95% genezen en wil haar kennis graag doorgeven. Bij haar speurtocht naar genezing vond zij ook de Pulser, een apparaatje wat d.m.v. zwakke stroomstootjes in staat is vele parasieten, o.a. de beruchte Candida albicans en andere ziekteverwekkers te doden. Deze ontdekking heeft heel veel bijgedragen aan de genezing van Elke. Hier volgt haar verhaal:
Candida albicans is een gistje dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam, maar onder bepaalde omstandigheden kan gaan woekeren. Dit levert dan een scala aan problemen op. De eigenlijke bedoeling van Candida albicans is, om het lichaam biologisch afbreekbaar te maken: wanneer een mens het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt, worden de eiwitten in het lichaam afgebroken tot o.a. suikers. Dit stijgende gehalte aan suikers is voor Candida albicans het signaal: Persoon Overleden, Opruimen! Problemen ontstaan er pas, als het gehalte aan suikers door stofwisselingsproblemen of voeding verhoogd wordt, en de Candida albicans je gaat "opruimen" terwijl je nog leeft!

Zo kan het gebeuren dat er uitwendige, plaatselijke infecties onstaan, bijv. in de mond, oren of vagina. Ernstiger wordt het, als de Candida albicans in het spijsverteringssysteem of bloed gaat woekeren. In dit stadium spreekt men van Candidiasis zeer berucht en helaas door vele huisartsen en internisten niet of niet tijdig ontdekt. Deze ernstige vorm van Candida albicans woekering komt veel voor bij ME/CVS (Chronisch vermoeidheids syndroom). De meest bekende en opvallende symptomen van Candidiasis zijn.

Wilt u weten of u een Candida albicans woekering heeft ?
Vul dan de Candida vragenlijst in ! Hiermee kunt u zelf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vast stellen of u een candida infectie heeft.


 • vermoeidheid/uitputting
 • concentratiestoornissen.
 • diarree of juist verstopping
 • hoofdpijn
 • winderigheid
 • beslagen tong, prikkelend gevoel bij proeven van zuren info
 • snel geÔrriteerd zijn
 • slecht slapen, slaapritmestoornissen
 • overgevoelig voor parfum/sigarettenrook
 • buikpijn, "spastische darm"
 • verstoorde suikerstofwisseling (hypoglykemie, veel trek in zoet)
 • gelig-groenige afscheiding uit de vagina, soms branderig gevoel info
 • jeuk
 • jeuk in de oren, schilfering, overmatige afscheiding van oorsmeer info
 • chronische bijholte ontstekingen info

Ľ top

behandeling
Een Candida albicanswoekering levert een scala aan klachten op, een aantal van de 79 bekende allergenen die de schimmel produceert zijn ook nog eens verantwoordelijk voor veel van de voedselintoleranties. Koemelk, gluten en suikers zijn de meest voorkomende allergiŽn/intoleranties en kunnen zorgen voor veel narigheid, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, winderigheid. Het zich onthouden van de boosdoeners is gewoonlijk voldoende om de klachten te beeindigen. Veel voorkomend zijn ook allergische reacties op cosmetica.
Voor de bestrijding van welke soort van (Candida albicans) infectie dan ook geldt: hoe consequenter je bent en hoe meer je bereid bent er voor te doen, hoe meer resultaat je mag verwachten. Er is geen mens hetzelfde, daarom kan de behandeling van persoon tot persoon variŽren. Hoofdpunten van de behandeling zijn :
 
 • de Pulser, bestrijding Candida en aanhangende ziekteverwekkers
 • colloÔdaal zilver innemen ter ondersteuning natuurlijke afweer
 • behandeling van de uitwendige infecties met etherische oliŽn
 • alle soorten suikers beperken (tenminste tijdens de kuur)
 • 1Ĺ liter water per dag drinken
 • candidawerende supplementen innemen (caprylzuur van Solgar)
 • eventueel testen op voedselintorelanties en/of allergiŽn
 • eventueel testen op HPU (hemopyrrollactamurie)
 • gifstoffen uit het lichaam verwijderen
ColloÔdaal zilver, de Pulser, het behandelen van eventuele uitwendige infecties en het drastisch beperken van de inname van suikers is de aangewezen therapie bij een Candida albicans woekering.
   
dagelijkse behandeling
 
 • 4 weken lang 3x7 min. pulsen (met 2x20 min. pauze)
 • 3 maanden lang 3x per dag 1 kleine eetlepel (6-8 ml.) colloÔdaal zilver
 • eventueel voedselsupplement innemen
 • dagelijks uitwendige infecties behandelen
 • dagelijks 1Ĺ liter water drinken
 • caprylzuur innemen (verkrijgbaar bij apotheek of drogist)
de kosten en benodigde producten vindt u ĽĽĽĽ hier
heeft u vragen over deze behandeling stel ze aan Elke Vlasveld via email elke@juniperus.net

Ľ top


Suikers
Suikers komen van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Door het raffineren van grondstoffen krijgen we allerlei voedingsmiddelen die zoveel suikers/koolhydraten kunnen bevatten, dat het spijsverteringskanaal er de kluts van kwijtraakt en er problemen ontstaan, bijv. hypoglykemie en Candidawoekeringen. Onder suikers worden verstaan: kristalsuiker (bietsuiker), rietsuiker, fructose, honing, glucose, tarwestroop, bietsuikerstroop, rietsuikerstroop, melasse(stroop), ahornstroop, maisstroop, rijst(mout)stroop, dextrose, saccharose, maltose, lactose, ook alle zoetstoffen dextrine, saccharine, aspartaam etc. worden door het lichaam als suiker gezien. Bij twijfel of iets al dan niet een suiker is, geldt ... Niet gebruiken !
Geraffineerde produkten, bijv. wit tarwemeel, fijn maismeel, fijn rijstemeel, witbrood, witte pasta etc. worden door het lichaam razendsnel omgezet in suikers.
Na het eten van bovenstaande voedingsmiddelen volgt een snelle stijging van de bloedsuikers: je voelt je prettig. Onmiddelijk daarna produceert de alvleesklier een flinke dosis insuline, om het bloedsuikerpeil met hetzelfde noodtempo weer te laten dalen: je voelt je lang zo lekker niet meer en als een echte "junk" krijg je trek in MEER !
De eerste 1 Š 2 weken dat je deze voedingsmiddelen niet meer gebruikt, kun je "ontwenningsverschijnselen" krijgen: slap, slaperig, futloos, snel geÔrriteerd, gigantische trek in zoet (ik had steeds visioenen van spekkies en mokkapunten, die ik alletwee verfoei).
Daarna gaat je lichaam mokkend en sputterend energie betrekken uit volwaardige voedingsmiddelen: daar krijgen je weliswaar niet zoveel energie tegelijk van, maar er wordt ook minder insuline afgescheiden, waardoor een regelmatig beeld ontstaat: minder trek in tussendoortjes, meer energie, minder "dips".
Ook gewichtsverlies kan op deze manier gemakkelijker worden bewerkstelligd.
Ľ top


Pulser
De Pulser is een apparaatje, werkend op een 9-volt batterijtje, dat zeer zwakke stroompulsen door het lichaam stuurt. De frequentie van deze stroomstootjes is zo gekozen dat bij dagelijks gebruik de meeste in het lichaam aanwezige ziekteverwekkers (virussen, bacteriŽn, gisten, schimmels en vele ťťn- en meercellige parasieten) worden vernietigd, zonder de voor het lichaam belangrijke micro-organismen aan te tasten.
De werking waarop de Pulser is gebaseerd, werd ondekt door dr. Hulda Clark, een Amerikaanse microbiologe. Zij deed lange tijd onderzoek naar het effect van elektrische stroom op parasieten. De ťne keer werkte het wel, de andere keer vreemd genoeg niet.
Pas toen haar zoon om haar te plagen een draagbaar apparaat voor haar bouwde, "zodat moeders dag en nacht, ook op vakantie onderzoek kon doen", werkte het perfect. Het bleek de gelijkstroom uit de batterij te zijn die de parasieten doodde. De stroomstootjes uit de Pulser bereiken geen holle ruimten, zoals bijv. de darm. Door deze unieke werking blijven de voor het menselijk lichaam noodzakelijke micro-organismen gespaard.
Bij Candida albicans moet de Pulser gedurende 4 weken dagelijks gebruikt worden. Tegelijkertijd wordt er grondig afgerekend met allerlei andere "ongewenste bezoekers".
Schakel de Pulser in en houd de metalen handgrepen van het apparaat 7 min. lang vast. 20 minuten pauseren en weer 7 min. "pulsen" . Nochmaals 20 min. pauseren en nog een keer 7 min. "pulsen"
Maak deze serie altijd af. Na de eerste 7 min. komen namelijk de parasieten die de Candida schimmel bij zich draagt vrij ! Het is zelfs mogelijk dat ook diť weer parasieten hebben, zodat een derde keer "pulsen" noodzakelijk is. Doe je dit niet, dan kan er bijvoorbeeld uit een blaasontstekingbacterie een verkoudheidsvirus loskomen. Ik voorspel je dan een pittige verkoudheid, zakdoeken paraat houden !!
Na het eerste gebruik van de Pulser kun je je behoorlijk beroerd voelen, dit komt door de enorme hoeveelheid afvalstoffen (miljoenen dode parasieten) die het lichaam plotseling af moet voeren. Ook hier reageert iedereen weer anders, er zijn mensen die absoluut niets merken.
..
De Pulser kan een ontelbaar aantal soorten schimmels, virussen en bacteriŽn onschadelijk maken, een paar voorbeelden waar de Pulser zeer effectief is: griep, verkoudheid, sinusitis,voedselvergiftiging, wraak van Montezuma, candida, pfeiffer, weil, lyme, spierscheuringen en bandscheuringen, breuken, spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, lintwormen, bot (eurytrema), Enterovirae
Ondersteunend bij de behandeling van endometriose, Chlamydia, maden, Ozeana, darminfecties

Ľ top


ColloÔdaal zilver
ColloÔdaal zilver is een natuurlijk antibioticum zonder de nare bijverschijnselen van de moderne antibiotica, die meestal de darmflora een zware slag toebrengen. Het colloÔdaal zilver werd ontdekt in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Puur zilver werd honderden malen gemalen in enorme molens tot het zo fijn was, dat het als ionen in water opgelost kon worden. Door deze omslachtige productiemethode was colloÔdaal zilver erg duur zo`n $10.000 per liter en raakte in het vergeetboek door de ontdekking van Ian Fleming, de penicilline. Dit leek een echt wondermiddel tegen bacteriŽle infecties en bovendien goedkoop te produceren. Dat penicilline geen alleenzaligmakend middel is, weten we nu. Vele bacteriŽn zijn resistent geworden voor de gangbare antiobitica en er wordt naarstig naar alternatieven gezocht.
De Amerikaanse arts Paul Farber herontdekte het colloÔdaal zilver en bedacht een eenvoudige manier om het te maken: de elektrolyse. Bovendien bleek uit zijn onderzoek, dat colloÔdaal zilver niet alleen werkzaam is tegen bacteriŽn, maar ook tegen virussen, gisten, schimmels en amoeben.
Ook de Candida albicans moet het er tegen afleggen wanneer het samen met de Pulser wordt gebruikt. Vooral het opschonen van het spijsverteringskanaal is de taak van het colloÔdaal zilver in deze behandeling. Wilt u meer informatie over colloÔdaal zilver klik >>>
hier

Ľ top


H.P.U.
H.P.U. (hemopyrrollactamurie) is een zeer recent ontdekte ziekte. Dr. J. Kamsteeg van het KEAC te Weert ontdekte, dat bij ongeveer 15% van de mensen, grotendeels vrouwen, vanaf de geboorte vitamine B6, zink en mangaan wordt uitgescheiden via de nieren. Bij dit proces worden een aantal zeer belangrijke levereiwitten afgebroken. De verschijnselen op lange termijn lijken zoveel op ME, dat er aan een verband gedacht moet worden. Zeer vele ME-patiŽnten testen dan ook positief. H.P.U. kan behandeld worden met een speciale cocktail van B6, zink en mangaan, die eenvoudigweg niet uitgeplast kan worden. Informatie over behandeling en test kunt u aanvragen bij het KEAC te Weert.

Ľ top


Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/candida1.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011