Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
kalknagel of onychomycose is een schimmelinfectie in de nagel.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
SCHIMMELNAGEL of KALKNAGEL onychomycose


Schimmelnagels worden meestal kalknagels genoemd, een echte kalknagel is echter een sterk verdikte nagel met een witte of geelachtige verkleuring. In de lengte van de nagel kunnen strepen en ribbels voorkomen. De oorzaak is meestal ouderdom, soms kunnen medicijnen of eczeem een rol spelen.
De schimmelnagel of onychomycose is een schimmelinfectie in teen- of vingernagels en heeft een doffe, brokkelige nagelplaat die geelbruin kan verkleuren. Vaak is een onychomycose bij teennagels het gevolg van een voetschimmel, af en toe kunnen ook de vingernagels geinfecteerd raken.
kalknagel is meestal het gevolg van een voetschimmel of nagelriemontsteking
Onderzoek heeft uitgewezen dat de belangrijkste verwekkers van kalknagels Trichophyton rubrum en Trichophyton mentagrophytes zijn. Deze schimmels treden op bij vrouwen en mannen van alle leeftijdsgroepen, zij het vaker bij ouderen. Een kalknagel begint meestal met een witte of gele plek aan het nageluiteinde of de zijkant van de nagel.
De schimmel nestelt zich onder de huid aan de nagelwortel en dringt de verhoornde nagelplaat binnen, waardoor deze tenslotte verweekt. De nagel raakt los van het nagelbed en er wordt een overmaat aan dik, verkleurd (wit-geel tot zwart-bruin) kruimelig hoorn gevormd.
Een kalknagel mag u niet vijlen !! Het vijlsel kan schimmelsporen bevatten waarmee u gezonde nagels of andere personen kunt besmetten.


BEHANDELING: Wanneer een schimmelnagel niet behandeld wordt treedt keratose (abnormale verhoorning) van het nagelbed op en kan de nagel loslaten (onycholyse). U kunt kalknagels ťťnvoudig en effectief behandelen met onze etherische kalknagelolie. Deze bestrijdt de schimmel waardoor uw nagel er uiteindelijk weer gaaf en gezond gaat uitzien. De olie is een mengsel van verschillende schimmeldodende en schimmelwerende etherische oliŽn.
Breng 2x per dag een kleine druppel (1x aanstippen) op de nagel, tegen de nagelwortel aan (zie afbeelding) zolang tot deze zich weer normaal gaat ontwikkelen.
Omdat de schimmel zeer hardnekkig is, is het aan te raden na genezing de nagel nog enige tijd 1 ŗ 2 maal per week te behandelen. Ter preventie kan 1x per week een voetbad worden genomen waaraan enige druppels kalknagelolie of Tea Tree zijn toegevoegd.
breng 2x per dag een kleine druppel op de nagelwortel aan, zolang tot de nagel zich weer normaal gaat ontwikkelen
Mensen die erg gevoelig zijn voor een schimmelinfectie kunnen na ieder zwembad- of saunabezoek een dergelijk voetbad nemen of hun voeten grondig wassen met mineralen- of modderzeep.


De mens komt dagelijks in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De ťťn blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. Er zijn factoren die een infectie kunnen bevorderen, zoals een vochtige of beschadigde huid, te veel wassen met zeep of knellende schoenen. De ergste infectiehaarden zijn zwembaden, douches van sporthallen en sauna`s.
HygiŽne is hier zeer belangrijk daarom; houd de nagels goed schoon / was de voeten dagelijks en droog ze met name tussen de tenen goed af / trek iedere dag schone katoenen sokken aan / draag zoveel mogelijk luchtige schoenen of sandalen / draag in gemeenschappelijke badruimten en sauna`s badslippers / wees matig met het gebruik van zeep en badschuim / maak ook thuis de douchevloer goed schoon.


PSORIASISNAGEL
psoriasisnagels lijken soms een beetje op schimmelnagels, de brokkelige hoornlaag ontbreekt echter Nagels die aangetast zijn door psoriasis lijken soms wel op kalknagels. De aangetaste nagels kunnen verkleuren en vertonen putjes en groeven. De brokkelige structuur van de schimmelnagel ontbreekt echter. Een psoriasisnagel is niet besmettelijk, maar er kan helaas weinig aan gedaan worden. Baden met een sterke oplossing Dode Zee mineralen wil nog wel eens enige verlichting geven.NAGELRIEMONTSTEKING
Bij een nagelwalontsteking, paronychium, ook omloop genoemd, is rond de nagel een rode rand te zien. De huid is gezwollen en pijnlijk, soms ontstaan jeukende blaasjes. Als niet wordt behandeld komt er etter onder de huid of zelfs onder de nagel.
De onsteking is meestal het gevolg van een wondje aan de nagelriem. Hierdoor kunnen bacteriŽn of schimmels de huid binnendringen. In de meeste gevallen wordt de infectie veroorzaakt door stafylokokken, maar in chronische gevallen is de oorzaak een schimmel.
Als de door een schimmel veroorzaakte ontsteking niet behandeld wordt is de mogelijkheid groot dat ook de nagel geinfecteerd raakt (kalknagel).

Een nagelriemontsteking is eenvoudig te behandelen met Tea TreecrŤme.
nagelriemonteking of omloop kan ook de nagel aantasten en zo een kalknagel veroorzaken


Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/kalknagel.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011