Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Schimmelinfecties o.a. candida, spruw, oorschimmel, mondschimmel, omloop, kalknagels, liesschimmel, voetschimmel en zwemmerseczeem kunnen effectief behandeld worden met ethrische oliŽn. Schimmels tasten de hoornlaag van de opperhuid aan, dit gaat gepaard met jeuk, blaasjes en schilverende rritaties.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
SCHIMMEL INFECTIES


Schimmels zijn micro-organismen die een gastheer, bijv. de mens, nodig hebben om te kunnen leven. Op en in het lichaam komen vele schimmels voor, maar dit geeft bij gezonde mensen doorgaans geen klachten. Bij een verminderde weerstand of door gebruik van medicijnen kunnen de schimmels zich buitengewoon snel ontwikkelen en daardoor veel ongemak veroorzaken.
Huidinfecties die veroorzaakt worden door schimmels ontstaan omdat deze de hoornlaag van de opperhuid of de slijmhuid aantast en die sterk irriteert. Zo`n huidaandoening gaat gepaard met schilferende plekken die enorm kunnen jeuken, rode irritaties, kloofjes en/of jeukende blaasjes. Hoewel schimmelinfecties op het gehele lichaam kunnen voorkomen worden de voeten het meeste getroffen. In een vochtige en warme omgeving kunnen sporen gemakkelijk uitgroeien tot schimmels. Transpirerende voeten of slecht ventilerende schoenen en sokken bevorderen deze schimmelgroei, daarom komt een voetschimmel veelvuldig voor.
Schimmelinfecties vindt u niet alleen bij mensen en dieren maar ook bij planten en iedereen is wel bekend met het beschimmelen van bijv. brood, kaas of fruit. Schimmels planten zich voort door middel van sporen die onder voor hen gunstige omstandigheden weer kunnen uitgroeien tot schimmels. Schimmels, die ontstaan uit de sporen die de menselijke huid infecteren, worden dermatofyten genoemd. Een door een schimmel veroorzaakte aandoening heet mycose.
Sporen van dermatofyten zijn in onze leefomgeving in ruime mate aanwezig, zodat contact nooit helemaal te vermijden is. Lang niet altijd is het duidelijk waar en waarom iemand een infectie heeft opgelopen. Veel voorkomende schimmelinfecties zijn:


 • candidiasis veroorzaakt door Candida albicans is een vaginale of darm infectie, die door het gehele lichaam kan gaan woekeren.
 • hoofdschimmel, favus, onder de schilfers (roos) die ontstaan door overmatige vetproductie van de hoofdhuid kan zich een schimmelinfectie ontwikkelen. Deze veroorzaakt veel jeuk en kan zelfs tot haaruitval leiden.
 • huidschimmel, dermatomycose, er bestaat een groot aantal schimmels die een huidinfectie kunnen veroorzaken. Afhankelijk van de schimmel zien zij er verschillend uit.
 • liesschimmel, tinea intertriginosum, veroorzaakt rode, jeukende en vaak schilferende plekken in de liesstreek. Deze infectie ontstaat meestal bij warm weer en kan zeer hardnekkig zijn.
 • mondschimmel komt het meeste voor bij ouderen, kleine kinderen en mensen met een kunstgebit. De symptomen zijn kleine witte, vaak pijnlijke plekjes die lijken op aften.
 • nagelschimmel ook wel kalknagel genoemd komt voor aan teen- of vingernagels. De symptomen zijn een dikke, bruine brokkelige nagelplaat, in een ver gevorderd stadium kan de nagel zelfs uitvallen.
 • omloop, paronychium, een nagelriemontsteking die door bacteriŽn of in veel gevallen ook door een schimmel veroorzaakt kan worden. Symptomen; gezwollen huid, veel jeuk en blaasjes rond de nagel.
 • oorschimmel deze schimmelinfectie in de gehoorgang is erg vervelend en jeukt verschrikkelijk. meermaals per dag behandelen met schimmelolie geeft veel verlichting.
 • ringworm of trichofytie (tinea corporis), kan op het hele lichaam voorkomen. Kenmerkend zijn de zich uitbreidende rode schilferende plekken die in het midden vanzelf weer genezen waardoor de ringvormige structuur ontstaat. Een variant van deze schimmel veroorzaakt ook baardschurft.
 • spruw of candidosis is een schimmelinfectie in de mond veroorzaakt door schimmels uit de Candida groep. Fijne witte draadvormige lijnen kunnen op deze infectie duiden.
 • tepelinfectie bij zogende moeders wordt veroorzaakt door een candidaschimmel. Symptomen, witte plekjes in de huidplooien van de tepel, de tepel is rood, pijnlijk en soms met kloven. Vaak zijn er geen uiterlijke kenmerken en zijn de melkkanaaltjes geÔnfecteerd, dit is zeer pijnlijk
 • vaginose wordt meestal veroorzaakt door een candidaschimmel, kan echter ook een bacteriŽle oorzaak hebben. De symptomen zijn jeuk en een branderig gevoel
 • voetschimmel, tinea pedis komt verspreid over de gehele voet voor. Vaak zijn de tenen het meeste aangetast, dit wordt dan zwemmerseczeem genoemd. De symptomen zijn; ernstige jeuk, met vocht gevulde blaasjes, schilferende huid


De gevoeligheid voor een schimmelinfectie verschilt van persoon tot persoon. Dit uit zich in het feit dat onder dezelfde omstandigheden lang niet iedereen een schimmelinfectie oploopt. Ook zal per individu de behandeling meer of minder goed kunnen aanslaan en infecties al of niet de neiging hebben om terug te komen en chronisch te worden. Dit betekent dat iemand die van een schimmelinfectie is genezen, een grote kans heeft op herinfectie.
Alle hierboven genoemde schimmelinfecties zijn effectief te bestrijden met schimmeldodende etherische oliŽn of onze schimmeldodende mengsels. Omdat deze infecties vaak zeer hardnekkig zijn is het belangrijk de behandeling consequent uit te voeren en na genezing zeker nog enige tijd na te behandelen.


Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
e-mail schimmelinfectie@juniperus.net /probleem/schimmel.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011