Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
liesschimmel (tinea intertriginosum) veroorzaakt rode, jeukende en vaak schilferende plekken in de liesstreek. Ringworm of trichofytie (tinea corporis), kan op het hele lichaam voorkomen. Kenmerkend zijn de rode schilferende plekken die in het midden vanzelf weer genezen zodat de ringvormige structuur ontstaat


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
HUIDSCHIMMELS
Huidschimmels, dermatomycosen kunnen verschillend van uiterlijk zijn. Zij komen voor in de oppervlakkige lagen van de huid en kunnen veel ongemak, vooral jeuk veroorzaken.
Lichtbruine of witte plekken die een groot gedeelte van de huid beslaan ontstaan bij pityriasis versicolor veroorzaakt door de schimmel, microsporon furfur.
Ronde rode scherp begrensde plekken met witte bobbeltjes of blaasjes ontstaan bij infectie door verschillende trichofyton schimmels.
Alle soorten huidschimmel-infecties kunnen effectief behandeld worden met onze schimmelolie of anti-schimmelgel. Breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan zolang tot de infectie verdwenen is.


LIES SCHIMMEL
Liesschimmel (tinea intertriginosum) veroorzaakt rode, jeukende en vaak schilferende plekken in de liesstreek. Deze infectie ontstaat meestal bij warm weer en kan zeer hardnekkig zijn. Alle schimmels zijn besmettelijk daarom is ook hier een goede hygiŽne belangrijk, gebruik aparte washandjes en handdoeken om besmetting van huisgenoten te voorkomen.
De infectie komt voor bij alle leeftijdsgroepen en vaker bij mannen dan bij vrouwen. Liesschimmel is effectief te behandelen met onze schimmelolie of anti-schimmelgel. Reinig de huid dagelijks met bijv. modderzeep en droog deze goed af. Breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan. Na genezing nog een week doorbehandelen om te verhinderen dat eventueel achtergebleven schimmelsporen zich weer kunnen ontwikkelen. Slecht genezende of steeds terugkerende infecties kunnen met Neemgel worden behandeld.


RINGWORM
Ringworm of trichofytie (tinea corporis), kan op het hele lichaam voorkomen. Kenmerkend zijn de zich uitbreidende rode schilferende plekken die in het midden vanzelf weer genezen waardoor de ringvormige structuur ontstaat. Als niet behandeld wordt verspreidt de schimmel zich steeds verder over het lichaam. Deze schimmel veroorzaakt ook baardschurft.
Ringworm is eenvoudig en effectief te behandelen met onze schimmelolie of anti-schimmelgel. Ringworm is besmettelijk daarom is ook hier een goede hygiŽne belangrijk, gebruik aparte washandjes en handdoeken om besmetting van huisgenoten te voorkomen. Was de handoeken bij minstens 60ļ C


BAARDSCHURFT
Baardschurft of sycosis is eigenlijk een vorm van ringworm en wordt meestal veroorzaakt door de schimmels, tinea barbae of trichophytosis barbae. Ook kan baardschurft veroorzaakt worden door een bacterie, vooral door de staphylococcus aureus. Het is een, soms chronische, huidaandoening die bij mannen in de baardstreek voorkomt, vooral de behaarde huid onder de onderkaak is hierdoor aangetast. De aandoening veroorzaakt veel jeuk en door krabben ontstaan steeds nieuwe infecties.
Baardschurft heeft niets met schurft te maken, dit wordt veroorzaakt door een parasiet, de schurftmijt, die gangen in de opperhuid graaft en daar eieren in legt.
Gebruik geen scheergerei van anderen, de schimmels kunnen gemakkelijk overgebracht worden door scheerkwasten, scheermessen of electrische scheerapparaten. Bij een infectie moet het scheergerei dagelijks grondig gedesinfecteerd worden, indien mogelijk uitgekookt.
Baardschurft, hetzij een bacteriŽle, hetzij een schimmelinfectie is effectief te behandelen met onze schimmelolie of anti-schimmelgel. Houd de huid goed schoon en droog en breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/schimmelhuid.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011