Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Mondschimmel, spruw of candidose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een schimmel uit de candida groep. kleine witte, vaak pijnlijke plekjes die lijken op aften of fijne witte draadvormige lijnen kunnen op een schimmelinfectie duiden. Een schimmelinfectie in de gehoorgang jeukt vaak ondragelijk.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
MONDSCHIMMEL


Mondschimmel, spruw of candidose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een schimmel uit de candida groep. Deze schimmel komt van nature in de mond voor maar geeft in het algemeen geen aanleiding tot klachten. Pas als er een overmatige groei optreedt kan dit leiden tot een ontsteking. Deze groei kan optreden als de bacteriŽn die de schimmel normaal onder controle houden te gering worden door bijv. het gebruik van antibiotica of als de weerstand om een andere reden laag is. Een griep kan dan de oorzaak zijn dat een mondschimmel tot ontwikkeling komt. Veranderingen in de mond, zoals het krijgen van een kunstgebit of een slechte mondhygiŽne kunnen eveneens een rol spelen bij de plotselinge ontwikkeling van de schimmel. Ook het veelvuldig gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot een steeds terugkerende (chronische) schimmelinfectie.
De infectie komt het meeste voor bij ouderen, kleine kinderen en mensen met een kunstgebit en is zichtbaar als een licht verheven afschraapbare laag op de binnenkant van de wangen, de rand van de tong of op het verhemelte. Deze laag is wit-gelig bij de candida albicans en tot zwart bij de candida tropicalis. Bij het proeven van zuren kan soms een prikkelend gevoel ontstaan
Bij kleine kinderen openbaart zich de ontsteking als kleine witte, vaak zeer pijnlijke plekjes die lijken op aften en eveneens op de tong voor kunnen komen.
Ook fijne witte draadvormige lijnen kunnen op een schimmelinfectie duiden. Een mondschimmel is eenvoudig en effectief te behandelen met onze mondschimmel-olie of SchwarzkŁmmelolie. Als de schimmel zich onder een prothese (kunstgebit) bevindt, moet dit dagelijks grondig worden gereinigd, ook hiervoor is onze olie goed te gebruiken.
Vaak gaat de infectie in de mond samen met een oorinfectie. Via de buis van Eustachius verspreidt de candida zich van de mondholte naar de oren, waar de oorsmeerklier de favoriete uitvalsbasis van de candida vormt. Kook uw tandenborstel 1 x per week uit en spoel dagelijks met de mondschimmelolie.


OORSCHIMMEL
Een schimmelinfectie in de gehoorgang is erg vervelend en de jeuk is vaak ondragelijk. Verschillende schimmels die zich nestelen in de opperhuid van de gehoorgang kunnen deze infectie veroorzaken. Naast de jeuk zijn een overmatige afscheiding van wit-gelig oorsmeer en een sterk schilferende huid de duidelijkste symptomen. Helaas wordt veelvuldig een foute diagnose gesteld en wordt de infectie gezien als eczeem of psoriasis in de gehoorgang. Dit komt echter beduidend minder vaak voor dan een schimmelinfectie.
Een schimmelinfectie in de gehoorgang is goed te behandelen met onze schimmelolie, deze vermindert de jeuk en doodt de schimmel en schimmelsporen.


SPRUW
Mondschimmel bij een baby wordt meestal spruw genoemd. Het is een pijnlijke infectie die bij het kindje veel ongemak veroorzaakt, het is onrustig, slaapt slecht en wil vaak niet drinken. De symptomen zijn; parelmoerachtige lippen, geÔrriteerde slijmvliezen met vaak witte stippen, ook luieruitslag kan een aanduiding voor spruw zijn.
Meestal raakt het kindje geÔnfecteerd omdat de moeder een vaginale schimmelinfectie heeft wat uiteindelijk resulteert in een infectie aan de tepels.
Spruw bij baby`s is goed te behandelen met colloÔdaal zilver. De plekjes kunnen een paar maal per dag aangestipt worden. Om herinfectie te verhinderen dient de tepelinfectie bij de moeder ook behandeld te worden.


Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/schimmelmond.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011