Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Genitale wratten, condylomata acuminata, ook wel venerische wratten genoemd zijn zeer besmettelijk.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
GENITALE WRATTEN

Genitale wratten, condylomata acuminata, ook wel venerische wratten genoemd, worden veroorzaakt door een humaan papilloma virus (HPV) en zijn zeer besmettelijk. Het virus wordt bijna altijd overgedragen door seksueel contact, het kan zich niet alleen nestelen op de slijmvliezen van de geslachtsdelen, maar ook bijvoorbeeld op de slijmvliezen van de anus. Er zijn meerdere HPV-typen, slechts enkele daarvan, type 6 en 11, veroorzaken genitale wratten. Van een aantal HPV virussen is vastgesteld dat deze een rol spelen bij het ontstaan van baarmoederhals kanker, het gaat hier om de typen 16, 18 en 33.
Genitale wratten zijn kleine knobbeltjes, die nog het meeste op een mini bloemkooltje lijken. Ze zitten op en rond de geslachtsdelen, soms ook inwendig en dan zijn ze moeilijk te ontdekken. De wratten zijn redelijk onschuldig, buiten af en toe jeuk veroorzaken ze geen ernstige ongemakken, kunnen echter wel hardnekkig zijn. Meestal gaan de wratjes vanzelf weg, bij 20% van de geÔnfecteerde personen verdwijnen ze na 3 maanden. Bij 70% kan dit tot 2 jaar duren, het is daarom beter niet te wachten tot de wratten vanzelf weggaan, maar direct na ontdekking te behandelen. Nieuwe wratten, jonger dan drie maanden, zijn namelijk gemakkelijker te bestrijden.
Bij vrouwen komen de wratten op of rond de schaamlippen, in de vagina en/of op de baarmoedermond voor. Bij mannen op en rond de penis. Infectie in de bilnaad, in of rond de anus is eveneens mogelijk. Vaak zijn er eerst enkele kleine wratten die groter worden en zich uitbreiden. Bij vrouwen kunnen de klachten erger worden tijdens de menstruatie of de zwangerschap. Omdat deze wratten vaak heel klein zijn is het soms moeilijk ze te ontdekken. Wratten die inwendig zitten blijven meestal geheel onopgemerkt. klik hier voor afbeeldingen van genitale wratten
Regelmatig komt het voor dat iemand met het wrattenvirus besmet is zonder dat hij of zij wratjes heeft. Die persoon kan het virus dan wel doorgeven. In enkele gevallen worden mensen besmet doordat ze een handdoek of washandje gebruiken van iemand die genitale wratten heeft. Na besmetting met het virus kan het een paar weken duren voordat de wratten te zien zijn. Soms duurt het langer dan een jaar. Meestal begint het probleem met enkele kleine wratjes, die groter worden en zich snel uitbreiden.
Een behandeling met etherische oliŽn is effectief, mits consequent uitgevoerd. De kans op resultaat is hier net zo groot als bij de reguliere methoden, het grote voordeel is echter dat de behandeling pijnloos is. Onze wrattenolie voor de behandeling van genitale wratten kan op verschillende manieren worden toegepast. Indien mogelijk is aanstippen het meest werkzaam, dit moet dan 2x per dag gebeuren. Grote aantallen op de huid kunnen met een kompres worden behandeld, inwendige (vagina) met een spoeling.

Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/wrattengenitaal.htm - laatste wijziging maandag 25 juli 2011