Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
De voetwrat, Verruca plantaris, is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel.


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
VOETWRATTEN
Een wrat is een klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen bekend die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Wratten bij kinderen zijn besmettelijker dan wratten bij volwassenen. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten binnen 2-3 jaar spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft. Wratten aan de hand, onder de nagels en op de voetzolen kunnen zeer hardnekkig zijn.
De voetwrat, Verruca plantaris, komt voor op de voetzool en is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel. Omdat er bloedvaatjes in meegroeien kan een wrat makkelijk gaan bloeden. Er zijn 2 typen voetwratten: de mozaÔekwrat, oppervlakkig en de doornwrat, in de diepte groeiend en daardoor pijnlijk. De wratten zijn vaak met een laagje eelt bedekt en lijken daardoor nog wel eens op een likdoorn. Een wrat doet pijn bij zijwaartse druk (knijpen) dit in tegenstelling tot de likdoorn die pijn doet door er op te drukken. De voetwrat, Verruca plantaris,  is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel. Voetwratten komen als doornwrat of mozaiekwrat voor. Voetwratten zijn vaak zeer verhoornd.
Infectie vindt vaak plaats in zwembaden en doucheruimten van bijv. sportzalen. Door het dragen van badschoenen kan een besmetting worden verhinderd. Was in ieder geval bij thuiskomst uw voeten en droog ze zorgvuldig af.
Een steeds terugkerende wrat op de hiel kan veroorzaakt worden door een hielspoor, een vergroeing die meestal ontstaat door irritatie van het botvlies, in dit geval van het hielbeen.
De bekende behandelingen van wratten zijn gericht op de vernietiging van het weefsel waardoor alle virusdeeltjes geŽlimineerd moeten worden. De diverse, vaak zeer pijnlijke, methoden zijn o.a. bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden, uitlepelen, zalf met o.a. formaldehyde en lasertherapie. Het resultaat van deze methoden is zeer wisselvallig en vaak niet afdoende. Een behandeling met etherische oliŽn is pijnloos en geeft bij een consequente toepassing goede resultaten, verschillende wrattenoliŽn vindt u hier:Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/wratvoet.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011