Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Bij kinderen komen de wratjes in grote aantallen op het hele lichaam voor, bij ouderen meestal enkele stuks op het onderlichaam


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
WATER WRATJES
Een wrat is een goedaardig, klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een klein micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten weer spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft.
Waterwratjes, Mollusca contagiosa, zijn zeer besmettelijk en worden veroorzaakt door het molluscum contagiosum virus. Bij kindern komen de wratjes in grote aantallen op het hele lichaam voor, bij ouderen meestal enkele stuks op het onderlichaam Waterwratjes, Mollusca contagiosa, worden ook wel bolhoedwratjes of luchtpukkels genoemd. Ze zijn zeer besmettelijk en worden veroorzaakt door het molluscum contagiosum virus. Deze infectie komt het meeste bij kinderen en jongeren voor. Bij kinderen vooral op het lichaam, armen en benen, soms ook in het gezicht. Bij jongeren hoofdzakelijk op het onderlichaam rond de geslachtsdelen. Besmetting met het waterwratvirus gebeurt door intensief huidcontact tijdens spelletjes, gymnastiek, zwemmen e.d.
De tijd tussen besmetting en het verschijnen van de wratten (incubatietijd) varieert van 1 week tot 6 maanden. Bij een beschadigde huid, bijv. eczeem zal de incubatietijd beduidend korter zijn.
Waterwratjes zijn gemakkelijk te herkennen, de wrat is doorschijnend of wit en vormt een bol, glad, vast bultje met in het midden vaak een inzinking. Het bultje is gevuld met een witte substantie, molluscumbrij, die er uitgedrukt kan worden. De waterwratjes komen in grote aantallen voor en het is niet zelden dat er rond een groepje wratjes een huiduitslag (eczeem) ontstaat. Ook is een bacteriŽle infectie niet uitgesloten, waardoor de wrat dik en pijnlijk wordt.
Een enkele waterwrat verdwijnt binnen 2 maanden meestal vanzelf. Bij meerdere wratten in verschillende stadia kan het genezingsproces zelfs een aantal jaren gaan duren. Waterwratjes kunnen spontaan weer terugkeren omdat het virus in de huid achterblijft, zo`n herinfectie verdwijnt echter weer snel.
Bekende behandelingen van wratten zoals bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden en uitlepelen kunnen ook bij waterwratjes toegepast worden. Deze behandelingen zijn voor kinderen traumatisch en daarom is het beter ze niet uit te voeren.
Behandelen met etherische oliŽn, is mits consequent uitgevoerd, vaak succesvol. De behandeling is volkomen pijnloos en daarom ook goed uit te voeren bij kinderen, verschillende wrattenoliŽn vindt u hier:Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/wratwater.htm - laatste wijziging dinsdag 26 juli 2011