Puur Natuur verzorging met etherische oliŽn
Zwemmerseczeem is een schimmelinfectie vaak met jeuk. Voetschimmel of tinea pedis behandelen met Tea tree etherische olie of Dode Zee mineralen.  Zwemmerseczeem is infectie uit zwembad of sauna


sschimmelinfecties
baardschimmel
candida
candida test
hoofdschimmel
huidschimmel
kalknagel
liesschimmel
mondschimmel
nagelschimmel
oliŽn
oorschimmel
ringworm
spruw
tepelschimmel
vaginaleschimmel
voetschimmel
zwemmerseczeem


diverse infecties
aften
gordelroos
herpes
hoofdluis
hoofdpijn
koortslip
laryngitis
sinusitis


wratten
genitale wratten
platte wratten
ouderdoms wratten
voetwratten
waterwratjes
wratten oliŽn


prijzen


colloÔdaal zilver


huidproblemen
aambeien
couperose
dauwworm
eczeem
eelt
jeugdpuistjes/acne
lichen
likdoorns
psoriasis
roos
rosacea
wintertenen


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z


basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen


diversen

gezondheidshangers
hydrolaten
massage oliŽn

Aleppo zepen


 
ZWEMMERSECZEEM


Zwemmerseczeem, deze benaming is verwarrend want het is geen eczeem maar een schimmelinfectie. De kwaal komt lang niet altijd door zwemmen, een voetschimmel kan men overal oplopen. Vooral echter in vochtige ruimten, zoals zwembaden, sauna`s, gemeenschappelijke doucheruimten en zelfs in de eigen badkamer. De PH waarde(zuurgraad) van de huid zorgt ervoor dat schimmels en bacteriŽn niet binnen kunnen dringen. Deze weerstand kan negatief beÔnvloed worden door ziekte en ook door het veelvuldig gebruik van zeep en douchegels.
De zaadjes van schimmels, zg. sporen komen overal voor en zijn niet te vernietigen met normale schoonmaakmiddelen. Iedereen komt dagelijks in aanraking met schimmelsporen en als deze in de huid kunnen dringen ontstaat een infectie. Een schimmel groeit snel als het warm en vochtig is, mensen met (overmatige) zweetvoeten hebben daarom een grotere kans op een infectie. Het is belangrijk na het wassen de voeten, vooral tussen de tenen goed af te drogen. zwemmerseczeem is een schimmelinfectie en wordt veroorzaakt door  Tinea pedis. Ernstige infecties zijn effectief te behandelen met schimmeldodende etherische oliŽn
De infectie begint meestal tussen de 4e en 5e teen, roodheid, schilfertjes, jeuk en soms een onaangenamee geur duiden op voetschimmel. De plek is wit en vaak vochtig, soms met kloven of losse velletjes. Als de infectie niet wordt behandeld kan de schimmel zich uitbreiden over de gehele voet en zelfs de nagels aantasten. Bij mannen komt schimmel ook vaak in de liezen voor.
Een schimmelinfectie kan zeer hardnekkig zijn en is niet met alleen maar goed wassen en afdrogen weg te krijgen. Met schimmeldodende etherische oliŽn en Dode Zee mineralen is zwemmerseczeem effectief te bestrijden.

Zwemmerseczeem Deze behandeling vermindert de jeuk en zal uiteindelijk de aandoening doen verdwijnen. Draag in het zwembad, sauna of openbare douchegelegenheid, bad- of tennisschoenen, dit maakt de kans op besmetting geringer.

Benodigdheden: / modder- of mineralenzeep / anti-schimmel gel of Neemgel
Opties: Dode Zee mineralen / kalknagelolie / schimmelolie

Na het zwemmen en na ieder saunabezoek de voeten wassen met mineralen- of modderzeep, goed afdrogen en insmeren met anti-schimmelgel
De aandoening dagelijks minimaal 2x insmeren met anti-schimmelgel.
`s Avonds voeten wassen met mineralen- of modderzeep en de gel aanbrengen.
In hardnekkige gevallen kan na het zwemmen een voetbad in Dode Zee zout genomen worden waaraan enige druppels schimmelolie zijn toegevoegd. Los 50 gram Dode Zee mineralen op in een paar liter water van 37įC. en voeg hieraan 6 druppels schimmelolie toe. Neem 20 minuten, niet langer, een voetbad. Goed afdrogen en zorgvuldig insmeren met voetcrŤme.
Preventief anti-schimmel gel gebruiken, deze plantaardige gel met verschillende schimmeldodende etherische oliŽn voorkomt een (her)infectie.Veel kwaaltjes en ongemakken kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
   
/probleem/zwemmers.htm - laatste wijziging zondag 24 juli 2011